Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kropek...

Łuszczyca-zmora mojego życia!

Polecane posty

Gość Kropek...

Mam łuszczyce. Jasna cholera mnie bierze przez to choróbsko. męcze się z nią od 8 lat i nie przypominam sobie by udało mi się ją zlikwidować całkowicie choć na chwile. Bywało lepiej i gorzej, ale teraz jest FATALNIE. Miesiąc temu miałam gorączke po której miałam wysyp tych cholernych kropek (jest ich teraz chyba z 300), byłam u dermatologa który znowu zapisał mi jakąś maść, która zapewne nie zadziała tak jak i 4 poprzednie. Pytałam dermatologa o naświetlania ale nie wiele się od niego dowiedziałam... może ktoś z Was coś mi na ten temat więcej powie... Chce się tego pozbyć, wiem że nie da się na zawsze, ale chociaż troche, by nie była tak widoczna. Żebym mogła ubrać spudnice, bo nie pamiętam kiedy ostatnio miłam takową na sobie(najgorszy syf mam na nogach). Prosze piszcie wszyscy, którzy wiedzą może coś o jakiś naprawde skutecznych środkach, naświetlaniach i Ci którzy też mają łuszczyce i też jej nienawidzą i chcą się poużalać, albo Ci którzy nauczyli się nią nie przejmować

Gość Kropek...
...

Gość Henk1
No cóż ,przypadkowo moja znajoma jest w beznadziejnej życiowej sytuacji z powodu łuszczycy,więc przez 2 miesiące szukałem wyrywkowo w czasie jakiegoś leku i chyba jest coś ALE: 1. Musisz najpierw stwierdzić jaką masz łuszczycę ( bo jest jej duzo odmian ) 2.Jest to choroba dziedziczna 3.Nie uleczalna ( narazie ) A tu masz lekarstwo : Miezezuur D 30 ( Dr.Vogel nie żyjący szwajcarski homeopata ) i maść z grafietpoeder ( poeder to znaczy PROSZEK a grafiet to chyb GRAFIT ,ale nie jestem pewny tego drugiego ) dostępne w holandii. A drugie to jedyna roślina ,którą odkryto przypadkiem rośnie jedynie w Holandii w AMELAND( małe wysepki na północy holandii ).Nie znam nazwy i nie wiem jak wygląda,ale parzona herbata pomaga zaleczyć chorobę.Innych lekarstw nie ma i dermatolog nawet najlepszy nie pomoże.

Gość Mój chłopak ma łuszczycę
Mój chłopak ma łuszczycę. Teraz też ma gorszy okres, z resztą podobnie jak tamtego lata. nie mogę znaleźć tych jego leków, ale to są takie maści, jedna na dzień, druga na noc, są naprawdę dobre, pod warunkiem, że oczywiście masz ten sam rodzaj choroby...to jest jakieś nowsze leczenie chyba..., tyle, że jedna taka maśc kosztuje ponad 100 złotych, ale warto...

Gość a próbowałaś
solarium? Ja łuszczyce mam od dziecka, tj. jakies 20 lat, najbardziej pomaga mi słońce lub solarium.

Gość Kropek...
Fenkju wery macz, za odpisanie:) Dermatolog nigdy mi nie powiedział jaki mam rodzaj łuszczycy, ale kiedyś czytałam w necie, opisy każdej z odmian i wydaje mi się że jest to...(zaraz muszę znowu sprawdzić bo już nie pamiętam). Te nazwy maści które mi Hank1 zapisze. Poszukam czegoś więcej w necie i zapytam lekarza (bo na lipiec mam umówioną wizyte w takiej bardziej specjalistycznej placówce) A na solarium się wybieram po wypłacie:)