Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wystraszona_Mama

Slabiej wyczuwalne ruchy plodu

Polecane posty

Gość Wystraszona_Mama

Mam pytanie/problem i jezeli ktoras z was tez tak miala, prosze, napiszcie co robic. Jestem w szostym miesiacu ciazy, od jakis paru tygodni odczuwam wyrazne ruchy mojego dziecka, ostatnio nawet coraz mocniejsze kopniaczki. Szczegolnie jest ono aktywne wieczorami, kiedy ja sobie odpoczywam. Ale wczoraj wieczorem bylo inaczej tzn. mniej ruchow, mniej kopniakow. Dzisiaj caly dzien tez mniej aktywne. Nabilam to sobie do glowy i bardzo sie martwie. Z jednej strony nie chce wychodzic na jakas panikare, ale z drugiej jest to moja pierwsza ciaza i naprawde bardzo sie martwie. Ktoras z Was tez tak miala ??? Jeszcze cholera moja doktor na urlopie gdzies sobie sie opala....

Wystraszona mamo,jesli masz jakiekolwiek watpliwosci i sie boisz to mozesz w kazdej chwili isc na pogotowie i powiedziec,ze wyczuwasz od wczoraj bardzo slabe ruchy dzicka,zrobia Ci usg i ktg i bedziesz spokojniejsza.

Gość 1111111111111
to nie jest panika tylko troska,w kazdej chwili możesz pojechać na izbę przyjęć i tam mogą zbadać tętno płodu

Gość zatroskana
Popieram poprzedniczki - zawsze mozesz sie zglosic na oddzial, ze sie martwisz. Ja czasem tez sie martwie, ze slabiej czuje albo nie czuje przez jakis czas - ale to najczesciej jest spowodowane wzdeciami. Moze u Ciebie tez tak jest. Ja stosuje Espumisan. Moja pani dr tez mi tlumaczyla, ze dziecko reaguje tez na pogode, jedzenie... i ze czasem moze miec bardziej leniwy dzien. Trzymaj sie dzielnie :)

Ja w 7 miesiącu ciąży przez 3 dni (!!!) nie czułam ruchów. Po wizycie u lekarza się uspokoiłam. Powiedział, że na tym etapie ciąży ruchy nie muszą być regularne i systematyczne. U ciebie też pewnie tak jest :)

Gość zatroskana
... trzech dni bym nie czekala... dobrze ze sie dobrze skonczylo :)