Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmm co robic co robic

YASMIN A MIGRENA

Polecane posty

Dziewczyny, pomozcie!!! Dzis powinnam przyjac pierwsza pigulke yasmin (to moje pierwsze pigulki) i mam nast. pyt: czy podczas migrenowych bolow glowy mozna je stosowac? Czy ktoras z Was zanim zaczela brac pigulki miewala takie bole? Ja wlasnie mam a w ulotce wyczytalam, ze nie powinno sie stosowac pigulek, jesli wystepowaly lub wystepuja napady migreny. Moja gin. nic mi o tym nie mowila, a ja sama nie pytalam, bo nie spodziewalam sie, ze jedno z drugim moze miec jakis zwiazek. Bylabym wdzieczna za odp.

Gość moge tyle powiedziec
Ja mam migreny od ok 10 lat. Od 3 biore tabsy. Brałam Novynette i Cilest. Od roku Yasmin. W lipcu zmieniam na inne, bo Yasmin przestały mi służyć. Pzdr

Dziekuje bardzo za odp :D Wiec zaczynam!

no problem :) Po prostu obserwuj organizm...

jeszcze jedno: a Yasmin Ci nie sluzy wlasnie prez/ze wzgledu na te migreny?

Zmieniam, bo zaczełam delikatnie, ale regularnie plamic zawsze pod koniec listka i jakas nerwowa jestem. W sumie zauważyłam, ze ostatnio migreny pojawiaja sie jakby czesciej, ale nie sa tak tragiczne jak kiedys (nawet przed braniem tabsów), tylko najpierw pojawia mi sie zaburzenia wzroku (nie wiem czy tez je masz) a pozniej ten bol głowy jest słabszy niz kiedys. Wiec nie wiazalabym tego z tabsami. Generalnie mam lekka anemie wiec to raczej bardziej to... Chociaz jesli ustapia razem ze zmiana tabletek to nie bede narzekac:) Bo migrena to jedno wielkie gówno jak wiesz sama:O

raz jeszcze dziekuje za odp! :D Ja ostatnio tak jakbym rzadziej miala napdy migreny. W ogole to jak juz mam, to podczas miesiaczki wlasnie. Czasami nie mam przez kilka miesiecy a czasmi co miesiac. :( Zaburzen wzroku nie mam, raczej swiatlowstret, mdlosci i "rzuca mna".

Gość migreniczkaaa
a ja ci powiem nie bierz tabletek jak masz migrene!! po 1 nasila bole po 2 wyraznie psize ze nie mozna brac jak sie ma migrne to ze jedna glupia baba ci pisze ze bierze to nei znaczy ze tez masz brac po 3 czy ty wymiotujesz jak masz migrene ? czy wiesz ze neiktore leki na migrene zmniejszaja skutcznosc tabletek ?

Gość migreniczkaaa
jak mozna byc takim nieodpowiedzialnym i brac tabletki przy migrenie ?? przeciez wymiotuje sie czesto i wogole leki na migrene wchodza w realkcje z tabletkami jezu ludzie!!

Gość leki przeciwbólowe
nie lecza wiec po co je bierzecie ,najpierw trzeba wyleczyc migrene,a ból jest po coś ,nie można go od tak sobie tłumic

nie napisalam przeciez, ze wymiotuje i ze leki na migrene biore! Pogadam z moja gin co i jak. A komentarze typy "jedna glupia baba" zachowaj prosze dla siebie :D