Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawiarka34

Długie cykle - prosze o pomoc

Polecane posty

Gość kawiarka34

Witam, mój problem to długie cykle owulacyjne czyli ok 40dni...brałam tabletki anty przez rok i 1,5roku temu odstawilam.dostalam okres na drugi miesiac i potem znow tak samo.lekarz kazal mi brac luteine i dawal zastrzyki na wywyolanie miesiaczki tak prze pare miesiecy ok 5 non stop- nie wiem dlaczego do tej p[ory.potem zrezygnowalam i poszlam do iinego lekarza przepisal mi Yasmin na uregulowanie ale ja sie przestaraszylam i nie bralam teraz mam takie dlugie okresy przez 8miesiaecy...niewiem co robic ide do lekarza i chybatym razem na tabl sie zgodze sama nie wiem a i tarczyca w porzadku...

Gość kawiarka34
czy ktoś pomoże?

Ja też tak miałam zanim zaczęłam przyjmować tabletki anty. 40sto dniowe cykle. Mi lekarka powiedziała że taka moja uroda..... tylko szkoda że musiałam się stresować

Racja, taka może być uroda. Jeśi owulacja się odbywa, nie ma wielu podejśc do niej, jajniki działają prawidłowo (czyt. nie ma podejrzeń o policystyczny wygląd jajnika czy jajników), to nie masz się czym martwić.

Gość ehhhek
a ja mam 35 dni i nie przejmuje sie. przynajmniej rzadziej mam miesiaczke i dluzej bede plodna. i czym sie tu przejmowac?

Gość timka
Hej! Ja też miałam i mam tak ponad 40 dni. Gdy byłam młodsza ginekolodzy przepisywali zastrzyki, które pomagały doraźnie, tzn. tylko gdy je przyjmowałam:) Aż wreszcie trafiłam na ginekologa, który stwierdził. że jestem zdrowa i że organizmy kobiety się różnią i że jeśli mi to nie przeszkadza, to nie ma sensu regulować ten cykl. pozdrawiam:)

Gość czekolada099
witam ja mam ten sam problem miesiączke mam co 50 lub 6 pare dni i mimo ze zaczelam miesiaczkowac 7 lat temu to do tej pory moj okres sie nie uregulowal bylam u ginekologa i badal mnie jestem zdrowa i nic mi nie dolega a na pociesznie mi dodal ze zna pare kobiet co maja miesiaczke co pol roku i urodzily dzieci bez problemu na to wyglada ze miesiaczka wcale nie jest co miesiac kazda z nas ma inny organizm ps nigdy tez nie bede przyjmowac lekow na uregulowanie okresu nie ma co ingerowac w gospodarke hormonalna organizmu pa pozdrawiam

Gość Marta1983
ja mam pomiędzy 37 a 41 dc.. Ale nie martwie się jest ok.. Taka natura.

Gość kawiarka34
dzięki dziewczyny...ale zanim zaczęłam brac anty mialam co ok 30 dni wahalo sie czasem op pare...a teraz... sama nie wiem, ale pojde do lekarza zobaczymy co mi powie.... mam powazne opry przed braniem tabletek ponownie

Gość kawiarka34
A poza tym czytałam ze mając długie cykle moga być bezowulacyjne... Tego sie boje... Podejrzenia o policystyczne jajniki raczej nie mam wg 2 lekarzy przynajmnie...

Gość Marta1983
Obserwuj śluz.. To zawsze podczas wizyty dużo pomoże jakby co leczyć.. Ale nie martw się na zapas,, Ja niby mam bezowulacyjne ale to przez hormony,..

Gość Marta1983
ngLka dobrze gada:)