Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karsia

S*o*C*z*E*w*K*i czy tak można zrobić?? pomóżcie

Polecane posty

mam soczewki ACUVUE Johnson&Johnson i mam pytanie, Teraz jadę na rajd (tzn w poniedziałek) i czy mogę przez noc w nich spać?? i nic mi się nie stanie?? czyli w sumie nosiłabym je od poniedziałku rano, przez noc cały wtorek i dopiero we wtorek wieczorem zdjąć. Można tak?? nie będzie mnie nic bolało w oku??

Hej! Oczywiście możesz tak zrobić, ale nie jest to dobry pomysł. Po takim czasie oko jest silnie niedotlenione co może powodować swędzenie lub pieczenie lub łzawienie (albo wszystko naraz). Ja kiedyś tak zrobiłam (choć nie trwało to az tak długo) i doskwierała mi baaardzo suchość oka + wszystkie powyższe objawy. Ale to sprawa indwidualna i u ciebie nie musi tak być. A okulary nie wchodzą w grę;)?

Gość jedna noc to spoko
tylko dobrze by bylo jakbys je po nocy przemyla, bo mi np po nocy np po imprezie wysychaja soczewki w oku i bardzo doskwieraja

Gość wujenkadobrarada
Problem jest taki, że soczewka może się przez noc przykleić do powieki, więc lepiej nie ryzykować.

możesz się nabawić zapalenia rogówki :O weź okulary, co zrobisz, jak szkło się np. przypadkowo uszkodzi?

widzę że raczej wezmę na rajd też okulary, nie chcę kombinować, zrobie sobie jeszcze w jakiś sposób \"krzywdę\" i po co mi to:) dzięki życzliwym za odpowiedzi:) pozdrawiam:)