Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia16

Strasznie ciemny śluz

Polecane posty

Gość Natalia16

Tak co drugi lub trzeci cykl zamiast okresu mam strasznie ciemny śluz... jest nawet obfity jak na śluz i bardzo ciemny że aż prawie czarny... mam 16 lat. Co powinnam z tym zrobić? iść do ginekologa? nie mam jeszcze regularnych miesiączek a miesiączkuje od ponad dwóch lat! Pomóżcie!

A może mylisz @ z plamieniem śródcyklicznym??? Nie wiem czy obserwujesz cykl wg. NPR i wiesz co to. W każdym bądź razie przejdź do ginekologa, warto okiem specjalisty spojrzeć na sprawę;)

Idź do gina, ja kiedyś nie poszłam w tym wieku i miałam małe przeboje, na szczęście sie dobrze skończyło . GIN NIE GRYZIE

Gość Natalia16
Dzięki :)) na pewno skorzystam z porad :)

Gość dominujaca
to cos nie tak i to bardzo powaznie ni etak. Musisz zrobic cytologie bo normalnie kobieta czasem leci cos takiego od tabletek antyk,aale ja mysle ze ty ich nie zazywasz wiec idz do lekarza bo moze to byc objaw powaznej choroby jajnikow co w przyszlosci moze rzutowac na problemy zwiazane z zajsciem w ciaze ,nie czekaj ten lekarz ma co 20 min pacjentke nie utkwisz mu nic a nic w pamieci -jesli jestes wstydliwa...

Nie ma co straszyć, wcale nie musi być nie tak - szczególnie jeśli dziewczyna zaznacza, że ma tak co drugi - trzeci cykl.To może być zwykłe plamienie lub krwawienie owulacyjne (jest krótsze, zazwyczaj mniej obfite, nie towarzyszą temu skurcze macicy ani nie ma skrzepów). Oczywiście należy zbadać, bo to tylko \"prawdopodobna wersja\" ale nie ma podstaw do straszenia, że \"coś jest bardzo nie tak\". To powinien określić ginekolog a nie forumowicz, który nie zna szczegółów.

Gość Natalia16
Noo faktycznie teraz się trochę przestraszyłam ale pójde do ginekologa... widzę że muszę... a tabletek nie zażywam bo nawet nie uprawiałam żadnego stosunku.

Gość Marta1983
ngLka czyli mówisz że podczas cyklu mniej więcej w środku taki dziwny śluz ciemny może oznaczać owulacje? JA tak kilka razy miałam.

Gość Natalia16
hmm... może faktycznie to był ten w środku cyklu... ale taki bardzo ciemny? Miałam go tylko 4 dni

Gość Natalia16
napisze ktoś jeszcze?

a taki jakby brazowy sluz pod koniec lub na poczatku okresu swiadczy o jakiejs chorobie???ma któras z was cos takiego???mam taki problem, jestem dziewica,prosze o odp bo sie martwie troche

Gość ehh.....
Dziecko...... to jest plamienie. To Twój pierwszy okres?

Gość Natalia16
niee... miesiączkuję już od ponad dwóch lat i nigdy nic takiego nie miałam...

Gość Natalia16
to musiało być plamienie wsród cykliczne... bo tydzień po tym dostałam miesiączkę... ale zdarza mi się to drugi raz więc jestem strasznie zdziwiona... i dzięki za odpowiedzi :))

To wybierz się do lekarza. Trzeba zbadać hormony. Lepiej, żeby nie było śródcykliczne bo wyszłoby na to, że za krótka jest Twoja faza lutealna (od owulacji do miesiączki) - prawidłowo u zdrowej kobiety wynosi 12- 16 dni, wszystko, co niżej - trzeba leczyć.Więc tak i tak nie dobrze (owulacja tydzień przed @ zła i plamienie bez widocznej przyczyny też złe).

Gość Natalia16
a już się cieszyłam że może to mnie ominie... ale kiedyś i tak bym musiała iść do gina... no niby nic strasznego ale pierwsza wizyta na pewno zawsze jest stresująca...