Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mixi

co na zaparcie

Polecane posty

Gość mixi

kupic na przeczyszczenie zeby zadzialalo szybo ale nie dlugo , wieczorem wychodze wiec nie chce komplikacji , a nie robilam tego od tygodnia i czuje sie fatalnie

Gość to teraz chcesz
sie czyscic jak wieczorem wychodzisz???rychło w czas obudziłas sie:)wiec nici z wyjscia

Gość mixi
tylko pytalam apteke mam pod nosem a czuje sie naprawde zle

Gość ale apteka nie jest Ci
potrzebna tylko czas którego nie masz,pewnie że sie zle czujesz,a kiedy ostatnio sie wypróżniałas???

Gość mixi
pisalam-tydzien temu

Gość Aspergerjestcool
kuracja figami suszonymi: 1 tydzien: pierwszego dnia 1 przed śniadaniem, drugiego dnia 2 i tak do siedmiu dni- tzn kazdego dnia jedna wiecej az dojdziesz do siedmiu fig, nastepnie przez dwa tygodnie jesz 7 fig przed śniadaniem, a w czwartym tygodniu schodzisz od siedmiu do 1 przez siedem dni. Nie zalecana dla cukrzyków oczywiscie

Gość Myślę
że tak samo a moze nawet jeszcze lepsza jest kuracja suszonymi morelami,zjadajac cała paczuszke ok 150dk,po kilku godzinach siedzisz na kiblu pare godzin:)zalecam

Gość mixi
nie rozumiecie mnie-zwykle nie mam tych klopotow to chyba przypadkowa sprawa a chce lekarstwo szybkie i skuteczne a nie miesieczna diete

Gość szbko to wiesz co mozna zrobic
:)we wszystkim potrzebny jest czas i konsekwencja,poza tym trzeba poznac przyczyne:)

Gość mixi
zycze bys tak mowila w moim stanie - brzuch jak balon i pobolewa

Gość a kto do tego doprowadził
sam sie taki zrobił???ja nigdy bym do tego nie dopuściła:)wiec twoje życzenie nigdy sie nie spełnia:)

Gość mixi
pomylka - odrzywiam sie zdrowo nie mam ndwagi

Gość maxima 5958
olej rycynowy 2-3 lyzki dziala po ok 3 godz

Gość ja kiedys...
2 tygodnie nic nie zrobilam , wiec wiem jak sie czujesz. wtedy nic mi nie pomagalo : ani olejek rycynowy, ani sliwki suszone ani zadne srodki na przeczyszczenie - to wszystko wymaga ilus godzin no i po tych ilus godz tez nic... pomogla mi lewatywa :( a potem jadla te sliwki suszone aby pobudzic perystaltyke jelit do pracy . i teraz nie mam juz problemow.

Gość A skąd to wiesz
że odrzywiasz sie zdrowo????bo ja tego nie wiem,to bardzo ogólnie napisane

Gość ja kiedys...
chyba kazdy wie jak sie odzywia.... takie uporczywe jednorazowe zaparcie moze sie pojawic nie wiadomo z jakiego powodu. przeciez napisala , ze po raz pierwszy taki problem sie pojawil. to moze wystapic nawet z powodu stresu.

Gość mixi
no to ie po ten olej rycynowy

Gość No pewnie że wie jak
sie odrzywia,ale moze nie wiedziec czy zdrowo,mysli ze zdrowo:)

Gość mixi
kupilam olej rycynowyi wzielam lyzki (mozna sie porzygac) zaryzykowalam ale brzuch mnie coraz bardziej boli i boje sie jakiegos skretu kiszek

Gość mixi
no i ten olej jest skuteczny-jak wzielam 3 lyzki to ruzylo mnie po 2 ,5 godz i to porzadnie tyle ze ciezko to przelknac

Gość rada 999
1) prawidłowa dieta 2) wysiłek fizyczny na poziomie potu 3) w ostateczności lekarstwa, ale na krótką metę Szczegóły w tematach: 'Zasady dietetyczne", "Hipokinezja", " Chudnij bez wyrzeczeń" i innych na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość no pewnie
nie bez kozery wyżej proponowany jest temat "Chudnij bez wyrzeczeń" a to dlatego, że zwłaszcza tłuściochy mają problemy ze stolcem. Rada: pobiegać, zastosować dietę MŻ ale prawidłową, czyli bogatą w witaminy i błonnik i będzie po problemie.

Gość mixi
ja to wzielam pierwszy raz -tygodniowe zaparie i pomoglo bezbolesnie -nie wiem czy to tak dzala ale brzuch mnie bolal od rana a jak wypilam to przestal po 5 min

Gość no pewnie
środki przeczyszczające to ostateczność, gdyż rozleniwiają mięśnie gładkie jelit. W przeciwnym razie gównoo będzie trzeba wydłubywać z odbytnicy, a to chyba niezbyt przyjemna robota? Co prościej i przyjemniej pobiegać 3 x 30 x 130 czy 30minut wydłubywać to co wyżej napisane? Legenda: 3=trzy razy w tygodniu 30=ćwiczyć ciągiem przez 30 minut 130= ćwiczyć w takim tempie by serce uderzało minimum 130ud/min

Gość okiiii
ja czasem biore bisacodyl 2 tab wieczrem rano wc gwarantowane

Gość Splath
Błonnik - codziennie łyżeczkę błonnika w proszku do jogurtu wieczorem i nie będziesz mieć problemów z zaparciami a dodatkowo oczyści Twój organizm.

Gość herbatka .
xenna fix wieczorem a rano efekt

sposob mojej babci - 2 lyzki oleju jadalnego. na mnie dziala w przeciagu pol godziny, a jak nie to jeszcze jedna lyzke. teraz pije duzo wody wiec nie mam klopotow jednak jesli jestem np na zakupach i nie mam czasu na 2 l wody to wieczorem lub rano sa powazne problemy :(

Gość zaparcie to nie problem
trzeba przeprowadzic progrma jelitowy i bedzie spokos:)