Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krystyna od mariana

śmierdzi mi z rosnacej 8

Polecane posty

Gość krystyna od mariana

nie wiem czym to jest spowodowane,to jest dolna lewa 8 ona dopiero rosnie....nie boli tylko z niej brzydko pachnie....do dentysty ide za 2 tyg, mila tak ktos moze???

Gość krystyna od mariana
uppp

Gość fgdfg
8 często rosną już zepsute, trzeba będzie usuwać chyba

Gość krystyna od mariana
zalmka usuwac??:(( juz raz mialalm usuwana 7 bo wlansie 8 ja wypychalka i 3 godziny siedzialam na fotelu i 4 znieczulenia i tak czulam...mam mocno zakorzenione zeby i taki bol.....nie:((((

Gość malami80
masz pewnie ropke kochana..niestety płukaj sobie póki co- szałwią-dentosept płyn sie nazywa ale jak idziesz do lekarza to tez mozesz takim płynem:ERUDLIN taki różowy..apniw apltece bedzie wiedziałą-cena około 15 zł ale on jest bakteriobójczy..zniweluje ten przykry zapach troche usunąc napewno bedzie trzeba a masz stłoczone ząbki??

Gość krystyna od mariana
jakie mam zabki??? ta 8 prawde mowiac nie ma miejsca rosnac juz mialalm tak na dole po drugiej stronie gdzie musiallam usunac siodemke ktora byla z prochnica,po tej stronie 8 typowo nei ma miejsca wyrzynelo mis ie tylko 1/4 zeba i smierdzi z niego:(((( a skad ta ropa??

Gość malami80
aha..i jak idziesz z tym do dentysty...odrazu najlepiej zeby dwa razy nie płacić za wizyte-idz z RTG panoramicznym ząbkó bo na nim widac bedzie co tam sie dzieje..jak np masz stan zapalny TO WIDAC..i widac korzenie jak by co przyokazji ale óśemki w tych miesiacach nieusuwają! bo to inna bajka..i zagorąco..dopiero wrzesien ahm-i dorażnie lekarz płuka: w strzykawce ma wode rozrobioną z wodą utlenioną..podwarza lekko część dziąsła któa przykrywa reszte ząbka..i kanalikiem gumowym wkłądając przepłukuje sama mozesz tez czasem przepłukac woda utlenioną rozrobioną ze zwykłą płukac..jak by bolało juz... a na zapach -ELUDRIL...ale to chwilowo pomaga Pozdrawiam

Gość krystyna od mariana
dzieki malami80 za rade,wiem rtg zrobie a nie ma innych sposobow zeby nie usuwac zeba??bo tak sie tego boje:(( juz raz przezylam koszmar....a jak usuwaja ta 8???

Gość malami80
powiem tak- ..jak wyrywałaś ósemke to wiesz jak mało to przyjemne.. óśemka na dole tez nic przyjemnego...bo na gorze sa gąbczaste kosci i tam to pikus ale dół jest koszmarny:( a ropa- ze stłoczenia często sie robi mała cysta...tylko niepanikuj.. lepiej szybko ósunąć ósemkę i wyczyścić to co się zrobiło pod ząbkiem..i to CZYM PRĘDZEJ!! I NIE KAZDY CHIRURG DENTYSTA UMIE DOJRZEC TE ZMIANY...niestety..bo czasem zdjęcie jest tak zrobione ze jej poprostu nie widac/...ale lepiej sie nastawic ze ona jest... cysta to woreczek z ropką i tyle..trzeba wyleczyc-i czymś płukac polecam ten eludril-skuteczny

Gość malami80
tzn wyrywałaś siódemke.. moze jak to sie dopiero zaczeło- to nadetnie Ci tylko tą czesc gdzie sie schowała ósemka..i bedziesz płukac ale mysle ze bedzie chciałą Ci wyrwac:(

Gość krystyna od mariana
:((( koszmar mnie czeka niestety...przygotuje sie na najgorsze,dziekie malami za pomoc,pozdrawaim

Gość malami80
ja zdychałam dosłownie..ale głónie przez to ze ropka mi sie zrobiła i nie miało to kompletnie nic wspolnego z chigieną jamy ustnej poporstu robi sie ona z powodu stłoczenia ząbków a zagądnełam tutaj-bo chce aparat zakładac...jak juz cierpie to do końca koszmar z óśemkami..a czeka mnie jeszcze jedna na dole..ale zdorwa..i musze wyrwac bo tez mi sie zrobi to co m iałam ateraz ty Biedaczko masz trzymaj sie cieplutko idzi z rtg do lekrza a teraz płukaj płukaj

Gość krystyna od mariana
:((( dzieki Ty tez sie trzymaj,papapa i jeszcze raz dzieki za pomoc