Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama urwiskaaaaaaaaaa

CIEMNIENIUCHA - prosze o odzew

Polecane posty

Gość Mama urwiskaaaaaaaaaa

Synek ma 19 miesięcy,bardzo dbam o higiene itd ale dziś na główce a zwklaszcza na jej środku zauważyłam takie żółte plami.Nigdy nie miałam takich problemów wiec czy to może być ciemnieniucha??? dodam że synek się nie drapi,to się też nie łuszczy.

raczej tak- mój mały ma raz na jakiś czas ciemieniuche- wmasuj we wloski oliwkę odczekaj troszkę i wyczesz -nie martw sie to bardzo ladnie odchodzi co do mojego lekarz stwierdził że ma za wrażliwą skórę na szampony i trzeba mu mocno rozrzedzać- fakt że problem jest dużo mniejszy- może i ty spróbuj

Gość Mama urwiskaaaaaaaaaaa
ike----- Dziękuje za odzew :) od samego początku urzywam szampon ten sam.A czy ten problem szybko minie oraz czy jest jakaś ,,granica wiekowa" gdzie dzieci nie dopadaj już ciemnieniucha?

przykro mi ale to juz indywidualna sprawa- u mojego syna trwały problemy 5 lat, teraz jak użyję nowego szamponu to sie też zdarza. ale byc może u ciebie to tylko chwilowa przypadlość którą często mają dzidziusie zwłaszcza że jest lato

Gość Mama urwiskaaaaaaaaaaaa
ike----bardzo dziękuje za pomoc.Czyli to coś w rodzaju łupiezu.A czy ona mogła powstac od tego że dziś maluch miał ze względu na słonko kapelusz,przyszłam do domu i miał spoconą główke ,wtedy też zauważyłam ciemnieniuche.Bo codziennie kiedy jego tule nie było.A tu nagle prawie cała główka

Gość gosienka26
moj synek ma 2 lata i od jakiegos czasu tez zauwazylam ciemieniuche na glowce - zdziwilam sie, bo myslalam ze to tylko dotyczy malutkich dzieci..

to moze byc lojotokowe zapalenie skory. moja corcia ma troszke ponad 3 miesiace i walcze z tym od miesiaca. teraz znowu nawrot. cholerstwo takie ze szok

zolte platy ktore nie chca odchodzic od glowki...dla mnie to lojotokowe zapalenie szczegolnie ze ciemieniucha= lojotokowe zapalenie skory. idz do dermatologa bo to potrafi tak przyatakowac ze szok. poza tym lubi nawracac..ja juz mam tego dosyc. glowka prawie sie zagoila i od nowa.

Gość Mama urwiskaaaaaaaa
dunka----dobrze zrozumiałam że ciemnieniucha to inaczej ł.zapalenie skóry?

Wlaśnie umyłam główke małemu i to wcasle się nie łuszczu.To tak wygląda jak by maluch został pomalowany na żółto

Przeoraszam za pomyłke z nickiem :) dziunka ma się rozumieć :)