Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszla mamam

po ilu dniach na spacer?

Polecane posty

Gość Przyszla mamam

Mam pytanie do doswiadczonych mam. Za kilka dni mam termin. Ile po porodzie moge wyjsc z corka (znamy plec) na spacer? I jak dlugi moze byc? Mieszkamy w domu jednorodzinnym. Czy mozemy byc z nia caly dzien na ogrodzie? oczywiscie w cieniu?

Gość zależy...
od stanu dziecka po porodzie.Lekarz pediatra ci powie co i jak i kiedy wychodzić w szpitalu

Gość zależy...
ja ze szpitala wyszłam 7 maja i mogłam wyjść z dzieckiem po 2,3 dniach. też mieszkam w domu. teraz mały leży cały dzień na powietrzu. jak wychodzilismy ze szpitala mały miał tydzień.

Gość Przyszla mamam
dzieki wielkie. Ja wyjde tez w sumie szybko. Bo lepiej na dworze niz w domu :)

Rodziłam na poczatk uwrześnia,pogoda była super.Z malym wyszłam na spacer jak miał 7 dni czyli 2 dni po wyjściu ze szpitala.Pamiętam że się bałam z nim za wcześniej wyjsc i jak przyszła połozna na 1 widzenie to powiedziała mi co mysli jak się z dzieckiem w domu kisi eheheh.Na poczatek było to ok 30 minut a z każdym dniem coraz dłuzej.Napewno przy wypisie Tobie powiedzą

Przy takich upałach uważaj....na spacery najlepiej do 10 rano i po 17.A z tygodniowym szkrabem śmiało można.Zacznij od krótkich spacerów i powoli je przedłużaj....

Gość ale w cieniu możesz spoko
nawet od godziny zacząć ,albo dwa razy dziennie.Mieszkasz w domu łatwiej ci wystawic dziecko .nie jest narażone na przeciagi,bakterie,drogę przez upał w poszukiwaniu cienia.Spokojnie może byc dłużej na powietrzu,no może nie od razu rozebrane do body ale chociaz przykryte pieluszką.