Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sawyerka

Hej wiecie może jak schudnąć w talii

Polecane posty

Gość Sawyerka

Witajcie, macie może jakieś sprawdzone sposoby lub ćwiczenia żeby schudnąć w talii, mam 90 w biodrach, 80 w biuście i aż 68 w talii, więc do idealnej sylwetki brakuje mi większego biustu(ale z ty chyba nic się nie da zrobić, bo operacja plastyczna odpada) i węższej talii, ale na to chyba są jakieś skuteczne metody, pomóżcie

oczywiście dużo wody (przy każdym chudnięciu i bez niego, też) a na talię są odpowiednie ćwiczenia wyszkaj w google: ja mogę poradzić kręcenie hula hop :D 🖐️

Gość sawyerka
znacie jakieś fajne ćwiczenia na talię?

Gość bdchjsvhsdavgb
Wystarczy nie jeść kolacji po 18 i ćwiczenia, mnie pomogło

Gość nivelen
Fakt, z ćwiczeń na talię najlepsze jest hula hop:) Nie należy też zapominać o odpowiedniej diecie. Chcąc utrzymać niski poziom tkanki tłuszczowej w okolicy talii należy pamiętać o tym, że: - źródłem węglowodanów w diecie powinny być produkty bogatobłonnikowe (płatki owsiane, pieczywo gruboziarniste, ciemny ryż, kasze, surowe warzywa, rośliny strączkowe; można również do posiłków dosypywać błonnik w proszku, np. taki: http://www.blonniknaturalny.pl/ ) - słodycze, cukry proste ( np. cukier, miód) oraz produkty o tzw. wysokim indeksie glikemicznym sprzyjają odkładaniu tkanki tłuszczowej - nigdy nie należy zapominać o śniadaniu - posiłki należy spożywać o jednakowych porach, a przerwy miedzy nimi nie powinny być dłuższe jak 3 godziny. Miedzy posiłkami nie należy niczego dojadać - w diecie należy zwiększyć podaż pełnowartościowego białka pokarmowego. W każdym posiłku powinien znaleźć się chudy produkt mięsny, mleczny lub jaja. Niedobór białka można uzupełnić odżywką wysokobiałkową - po treningu fizycznym należy zadbać o właściwa regenerację żywieniową. Najszybciej odnowie strat w mięśniach sprzyjają odżywki węglowodanowo-bialkowe - w pierwszym posiłku potreningowym należy unikać zwiększonej ilości tłuszczu, który spowalnia regenerację mięśniową. (Proponuję przeczytać sobie artykuł: "Talia osy" http://e-kobiety.pl/content/view/2570/44/1/0/ )