Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przyszła Mamuśka 25

Czym przmywacie pępuszek dzidziusia i czym oczka?

Polecane posty

Sposob brytyjski - niczym. Pepuszka sie tu wcale nie pielegnuje jakos specjalnie, nie przemywa spirytusem, nie talkuje, nic nie robi, zwyczajnie zamacza w wodzie przy kapieli i potem dokladnie osusza. I wiecie co? Po kilku dniach pieknie wysuszony sam odpada. Nie chcialam wierzyc, bo synkowi przemywalam porzadnie wacikami itp, slimaczylo sie ze 3 tygodnie. Przy Malutkiej zastosowalam sie do sposobu Anglikow, i...swietny efekt :)

Gość ja 33-latka
pępek--- gencjana oczka-- rumianek na zmianę z solą fizjologiczną

Gość ja 33-latka
watką zbitą w kulkę

Ja robilam dokladnie jak Szanta-sposob brytyjski (lub holenderski, bo mieszkam w Holandii ;)) Nie przemywalam niczym, zamaczalam w kapieli. Pepek pieknie sie zagoil i piatego dnia resztka pepowiny odpadla. Zero komplikacji. Oczka przemywalam czysta woda, od zewnatrz do wewnetrznego kacika, tez zero problemow.

najprostszy sposob to spieryts jedna nakretka na 3 nakretki wody, dobrze odchylic kikut pepkowy polac i poczekac az wyschnie my suszylismy suszrka malego to uspokajalo a oczka to sola fizjologiczna lub rumiankiem

Gość racja racja
szanta zabrzmiało to jak pochwała wszystiego co angielskie

Gość racja racja
sposób brytyjski na ciaze ___nie widywac sie z ginekologiem i miec nadzieje ze wszystko bezdie dobrze

ja mialam zle doswiadczenia z nieprzemywaniem pepka dlugo z malym lezalam w szpitalu tam zadko przemywali tylko przy kapieli po powrocie do domu zaczal smierdziec i dostalismy psikany antybiotyk

Gość racja racja
szanta to ze twojemu dziecki "brytyjski sposób "odpowiadał nie oznacza ze jest on dobry bo z pewnoscia nie jest madre olewanie wszystkiego "po angielsku"

Gość racja racja
jak czytam jak sie traktuje ciezarne w anglii to dostaje gesiej skorki czyli nie wszystko co angielskie jest idealne szanta