Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielka bania

czy znacie sposoby na opuchnięte nogi w ciąży.Błagam- pomóżcie!!!!

Polecane posty

Gość wielka bania

Jestem w 9 miesiącu ciąży. Przez te upały strasznie puchną mi nogi i dłonie. Błagam, dajcie mi jakieś sposoby, bo nie mogę nawet buta ubrać. Dzięki

Gość wielka bania
nikt nie wie? Błagam niech ktoś napisze

Opuchlizna nie zejdzie ci. Mozesz ja tylko troche ograniczyc przez dlugie i czeste lezenie- najlepiej z nogami w gorze (zeby ulatwic rozejscie sie tej wody po organizmie). Moczenie nog w chlodniej wodzie tez moze pomoc.

ograniczyć sól i dużo leżeć z uniesionymi nogami, a schodzi ci ta opuchlizna po nocnym wypoczynku?

spokojnie. ja w kwietniu- co nie było upałow tak strasznie puchłam ze w tydzien nabrałam 7 kg.koszmar.ale spokojnie, do przetrwania,radze jednak byc pod katrola lekarza i robic badania na bierzaco....po porodzie na drugi dzien nie mogłam sie nacieszyc ze ruszaja mi sie palce u nóg. pozdrawiam.

Gość nie siedx przy kompie
!!!!!!!!!!!!!!!!!! połóż się z nogami w górze, ew. chlodny kompres na nogi.

Gość wielka bania
tak, po nocy mi schodzi. Wypróbuje wasze sposoby. bardzo wam dziękuje

ja mam bardzo fajny preparat który mi pomógł kiedy bylam w ciąży i też miałam ogromny problem z opuchniętymi nogami- mianowicie była to kuracja do zmęczonych nóg firmy Efektima Pharmacare. Preparat ten zlikwidował opuchliznę, nogi były lżejsze a skóra ładniejsza :)

Gość gość
Mi opuchlizna nog utrzymala sie nawet 2 tygodnie po porodzie, z ta roznica, ze w ciazy pomagaly mi masaze nog, ktore maz mi robil i zimne prysznice na stopy, a po porodzie nic. Maz masowal stopy, po minucie znowu jak banie. Samo zeszlo, ale bole od tego jeszcze dlugo czulam...

Gość CassieSteel
Miałam w ciąży paskudnie spuchnięte nogi, żadne domowe sposoby nie pomagały, a ja się męczyłam strasznie. Kupiłam sobie w końcu preparat z Efektimy, seria mama-care i dopiero to pomogło i przyniosło ulgę :)

Gość gość
Jak najwięcej leżeć z nogami w górze. Ja co drugi dzien na czczo piję pokrzywę. Jest trochę lepiej, ale ogólnie i tak masakra. Mogę chodzić tylko w japonkach.