Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pukpukktotam

Czy na tym da się w ogóle schudnąć?

Polecane posty

Gość Pukpukktotam

2 kromki chleba pszennego z pomidorem jabłko, miseczka ttruskawek smażona kiełbaska śląska, ziemniaki, sałata z kefirem 2 kromki chleba z pasztetem (pycha ;)) i miseczka owsianki z otrębami Myślicie, że na takim żywieniu coś schudnę? Miałam dziś tak na oko 3 godziny ruchu.

Gość Pukpukktotam
Ile ile mniej więcej to ma kalorii?

Gość mysle ze tak ale
kielbasy raczej bym nie smazyla tylko ugotowala i nie laczyla z ziamniakami. no i tez zalezy o ktorej jesz ostatni posilek i jak jadlas wczesniej

Gość mysle ze tak ale
acha i chleb pszenny zamienilabym na mieszany albo zytni

Gość Pukpukktotam
Wcześniej jadłam podobnie, troszkę podjadałam ;( Postanowiłam coś ze sobą zrobić na lato. Ważę dokładnie 63,7 kg przy wzroscie 168. Czy to dużo? Aha, mam 25,7 % tłussczu w organizmie.

Gość pomóżcie to nic nie kosztuje
z takim menu to ja bym w kilka dni przytyła porządnie! :-)

Gość Pukpukktotam
Przytyła?

Gość mysle ze tak ale
acha, mysle ze jak postarasz sie nie laczyc ziemniakow z czyms tlusciutkim , zmienisz chleb na ciemny, ostatni posilek bedzie o 19 (chociaz zalezy tez o ktorej chodzisz spac) to powinno cos dac. dobrze sie sie ruszasz:) a owsianke z otrebami dalabym jakos z rana no i radzilabym za czesto nie jadac pasztetu. wlacz do swojej diety bbialko, np. ryby albo drob. ja rok temu bylam na diecie 1500 kcal casami zdarzalo mi sie jesc wiecej, jadlam tez kielbaski (mmm uwielbiam na cieplo) , w trakcie diety mialam jakies slabsze dni ale schudlam :) duzo pewnie tez dalo to ze 2 razy w tyg chodzilam na aerobik i czasami na silownie sobie szlam

Gość Pukpukktotam
Przecież nie zjadłam dużo...

No niestety do tej pory tak jadlam i teraz sie odchudzam. Ocywiście jeśli masz dużo ruchu, to wtedy on zrównoważy nadmiar kalorii i nie utyjesz, ale schudnąć też nie schudniesz. Jeśli chcesz schudnąc, zrobiłabym na Twoim miejscu tak: Chleb pszenny zamienić na razowy i lepiej na 1 wiekszą albo 2 malutkie kromeczki wywalić ziemniaki! Poza tym Twoja dieta jest w zbyt dużej mierze węglowodanowa, a to od węglowodanów głównie sie tyje. Owsianka, owoce, to wszystko cukry. Więcej warzyw, mniej owoców. Kolacja, jesli już musi być, to bez chleba - chleb, tak jak ziemniaki, bardzo tuczy. PS ja już 12kg schudłam :-)

Gość Pukpukktotam
Ostatni posiłek zjadłam po 16, bo wcześnie jem śnaidanie (6 rano). Starałam się jeść co 3 godziny. Myślę, ze nie jest źle. Jaka, Twoim zdaniem, jest najodpowiedniejsza waga dla mnie?

Pukpukktotam - no mój mężczyzna, który waży 80kg i cieżko pracuje tyle mniej wiecej je. Jesli jesteś dosć wysoka albo dużo ważysz, czy masz dużo wysiłku, to to sie moze zgubić, ale przy przecietnej osobie - to dużo.

Gość Pukpukktotam
Gratuluję ;) Ja co prawda cchę zrzucić kilka kilo (sama nie wiem jescze ile), ale boję się że się nie uda, że zjem coś nie tak, tid, itp. Orientujecie się ile to moglo mieć kalorii?

Aha, widze już wzrost. Moja kolezanka ma tyle samo, waży 56 i wygląda cudownie - nie za chuda, ma to co kobieta ma mieć, więc mysle że tak max 60 i bedziesz wyglądać super.

zalezy od przemiany materii. je waze 60 przy wzroscie 170 i moze nie jest to najmniej,ale ja jem trzy razy tyle co Ty plus mnostwo slodyczy i prawie nigdy sie nie ruszam,kazde 100 metrow -samochodem. tak wiec ciesze sie z dobrej przemiany materii,ale i tak musze zaczac sie ruszac wreszcie ,bo zgalaretowacieje:-O moim zdaniem po trzech godzinach ruchu kielbaska sie nalezy;-) i nie zaszkodzi;-)

Gość Pukpukktotam
Mam 168 cm wzrostu, ważę 63,7 kg.

jesli chcesz, możesz napisac, gdzie Twoim zdaniem masz najjwięcej tłuszczu? Na brzuchu, czy też pupie i udach? Bo od tego wiele w odchudzaniu zalezy.

Gość mysle ze tak ale
byc moze jakbys wazyla 55 byloby super:) ale trudno tak oceniac nie widzac czlowieka bo niewiem jakie masz proporcje

a jak najlepiej sie odchudzac jesli tluszcz jest na brzuchu a jak kiedy jest na pupie i udach?

Gość Pukpukktotam
Plecy mam szeroki, chude, wystają mi kości, łopatki, jak się nachylę kręgosłup "wychodzi" mi na wierzch. Mam pulchne ramiona, nie mam mocno zarysowanej talii ani szerokich bioder. Mam grube kości, lekko koślawe nogi. Taka jakaś nieproporcjonalna jestem ;/

Gość Pukpukktotam
I mam tzw. boczki.

Zwykle jest tak, że osoby z figurą gruszki - szerokimi biodrami, drobną górną cześcią ciała - trudno gubią kg w pupie, a raczej chudną "od góry" - czyli chudną ramiona, plecy, górna czesc brzucha, czasem piersi. W takim wypadku najlepiej nie prowadzić zbyt rygorystycznych diet, bo w tyłeczku schudnie sie mało, a u góry b. dużo. wiem z doświadczenia. Natomiast osoby z duża ilością sadełka na brzuszku (podkreślam - sadełka - nie mówie tu o kimś, kto ma po prostu krępa budowe ciała, takie zbite ciało - ale chodzi o takie miękkie, galaretowate sadełko) - dość szybko moga je stracić, bo ten typ tłuszczu najłatwiej wyeliminowac, w przeciwienstwie do takiego "ubitego". Dlatego tutaj szybka dieta nie zrobi takich spustoszen jak powyżej. Dlatego właśnie osoby które są bardzo otyłe, chudną szybciej, niż ktoś kto ma do zrzucenia kilka kg (przy tej samej diecie, proporcjonalnie do zapotrzebowania - bo ktoś grubszy potrzebuje wiecej)

Gość Pukpukktotam
A Wy, Dziewczyny, co dziś zjadłyście?

a ile masz cm w nadgarstku? bo w ten sposób można sprawdzić, czy jesteś grubokoścista - tak powyżej 17 (czasem16) uznaje sie za grubokoscistosc, wtedy same Twoje kosci duzo ważą i mniej musisz sie odchudzać. Aha, z Twojego opisu wynika, że cieżko Cie nazwać gruszką albo jabłkiem - w takim wypadku chyba dobrze wybrać ćwiczenia na odpowiednie partie ciała, ktore sie chce odchudzić.

ja akurat cały dzien byłam na kacu :P więc niebardzo miałam ochote jeść, zjadłam pomidor i 1 jajko sadzone. Ale wmusiłam to w siebie, żeby nie robić głódówki.

czyli \"gruszki\" musza po prostu cwiczyc i jesc w miare normalnie... tego sie obawialam. trzeba bedzie naprawde ruszyc te szerokie dupsko:-O kupilam guarane,zeby wyzwolic poklady energii,ktorych sama z siebie mam nieduzo-a juz najmniej do cwiczen:-D

czyli \"gruszki\" musza po prostu cwiczyc i jesc w miare normalnie... tego sie obawialam. trzeba bedzie naprawde ruszyc te szerokie dupsko:-O kupilam guarane,zeby wyzwolic poklady energii,ktorych sama z siebie mam nieduzo-a juz najmniej do cwiczen:-D

Gość Pukpukktotam
Nie wiem jak dokładnie mierzy się szerokosć nadgarstka, ale przy tej wystającej kostce mam 16 cm.

No ja jestem typową gruszką - schudłam 12 kg, a w biodrach 3cm... W "talii" - kilkanaście...

No ja jestem typową gruszką - schudłam 12 kg, a w biodrach 3cm... W "talii" - kilkanaście... Hm skoro masz 16 to jesteś na granicy... Nie chce za bardzo radzic, bo nie jestem aż tak kompetentna... Ale skoro do schudnięcia masz tylko kilka kg - więc możesz po prostu chudnąc powoli, patrzeć na efekty i w zalezności od nich zmieniać diete czy liczbe ćwiczen.