Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pukpukktotam

Czy na tym da się w ogóle schudnąć?

Polecane posty

Gość Pukpukktotam
Wybaczcie, że pytam jak jakieś niedorozrwinięte cielątko, ale czy to faktycznie prawda, że od chlba się tyje. Dlaczego? Przecież niektórzy ludzie całe życie jedzą chleb i są szczupli.

Gość pomóżcie to nic nie kosztuje
No ja jestem typową gruszką - schudłam 12 kg, a w biodrach 3cm... W "talii" - kilkanaście... Hm skoro masz 16 to jesteś na granicy... Nie chce za bardzo radzic, bo nie jestem aż tak kompetentna... Ale skoro do schudnięcia masz tylko kilka kg - więc możesz po prostu chudnąc powoli, patrzeć na efekty i w zalezności od nich zmieniać diete czy liczbe ćwiczen.

ja tez:-( mam w talii 65 cm a w biodrach 98-100. juz pod pepkiem ten brzuch jest grubszy troche mimo cienkiej talii. kiedys schudla az do 49 kilo i mialam piekny tyleczek i uda-wciaz dosc pelne,ale jedrniutkie i sliczne. natomiast obojczyki wygladaly jak przy anoreksji,twarz troche tez:-O

Tucza najbardziej węglowodany - prawdziwymy bombami węglowodanowymi są właśnie chleb (białe pieczywo zwłaszcza) i ziemniaki. Dla przykładu - moja koleżanka nic nie zrobiła, jedynie wykluczyła chleb i ziemniaki, a jadła tyle co wcześniej i schudła kilka kg. Także inne przetwory zbożone są niewskazane (oczywiście w małej ilości moga być). Nie poleca sie też za wiele owocow, zwłaszcza tych mocno cukrowych, jak np. banany. A razowe pieczywo tuczy mniej, ale to też zawsze pieczywo.

wydaje mi sie,ze dla mnie najlepszy bylby stepper i codzienne,regularne cwiczenia przy rozsadnej diecie. natomiast dla pukpukktotam chyba silownia i cwiczenia przy maszynach na konkretne partie ciala

no ja mam właśnie też te obojczyki jak anorektyczka, i twarz - wszyscy tak mówią, a mam wciąż kilka kg nadwagi... musiałabym chyba chudnąc 1kg/miesiąc, żeby nie zaczynało sie właśnie od obojczyków, ramion, pleców :-)

Gość Pukpukktotam
Dziękuję za zainteresowanie ;)

agais - ale pamietaj, że jak masz masywne uda i umięśnione, to powinnaś wykonywac ćwiczenia lekkie ale długotrwałe - zbyt intensywne rozbuduja Ci mięśnie. Metabolizm pracy mięśni wygląda tak, że w pierwszych minutach spalają one nagromadzone zapasy glikogenu, a dopiero po ok 20 minutach ciągłych ćwiczen - zaczyna się spalanie tłuszczu. Na poczatku tłuszcz stanowi tylko ok. 1/5 paliwa. Więc dobre są długie, a spokojne ćwiczenia. Mi na nogi pomogło, ina reszte też, bieganie. Powolne, ale długie.

Gość Pukpukktotam
Lecę, bo Mama chce usiąść to komputera. Nie pisałam jescze, że mam 17 lat i jesli chodzi o żywienie, jestem skazana na to, co ugotuje Mama. Stawiam na ruch. Papa. Dobranoc.

jeśli masz dopiero 17 lat to uważaj z odchudzaniem.