Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koociaa

brzydki zapach z pyska kota

Polecane posty

Gość Koociaa

Czy można to jakoś zmienić? Czy to wina karmy? Podobno kot jest zdrowy, ale już żyć w jednym mieszkaniu się z nim nie da.... A karmie go normalnym kocim jedzeniem (puszki i suche). macie jakieś rady?

Gość marzaca.
Do weterynarza.Szybko!!! Znam facetów z pracy którym tak jedzie,że szok.

Gość marzaca.
Do dobrego weterynarza. Pewnie ma ząbki z nalotem.trzeba było je czyścić.Jak się kocha to się dba:))

Gość przeciez to o kocie mowa
nie o smierdzcych polskich facetach:)

Sa specjalne płyny w aerozolu (dla psów-też może być) przeciwko kamieniowi.Bierzesz patyczki do uszu ,psikasz na nie ( z dala od pupilka) i czyścisz /smarujesz ostrożnie ząbki (kolegom też mozna;o) .Smak-ok.Powoli i miło przemawiaj do pocieszki:))

Wiem ale akurat myślałam o dwóch kolegach z pracy którym z paszcz jedzie :D Nie wszystkim,na szczęscie.

Gość dla kolegow to
trzeba cala beczke plynu:(

Najgorzej kiedy stanie taki i zionie prosto w nos :( Obawiam się,że beczki nie pomogą, kiedy jeden się roześmiał zobaczyłam ubytki. Ale za to nie zapomniał się \"psiknąć perfumą\" :o)

Gość oh ci mezczyzni
nie ptrafia dbac o siebie,a to przeciez tak istotne:D

Gość Koociaa
Podnoszę, może ktoś jednak pomoze albo coś poradzi na ten zapach. Przeciez nie będe kotu w pysku aerozolu rozpylać....

moja kociczka miała podobny problem tzn ja z nią. Śmierdziało jej okropnie z pyszczka a do tego zauwazyłam, ze coraz mniej je i tylko patrzy na jedzenie.nie skojarzyłam tych dwóch faktów, tylko pomyślałam, że może ma jakieś pasozyty bo zaczęła chudnąć. Okazało się, że przyczyną tego smrodku było zapalenie dziąseł, dlatego też za bardzo nie mogła jeść. dostała zastrzyki, samorwałam jej codziennie maścią dziąsła, co nie jest łatwe:) ale widać poprawę i jedzie z ryjka już tak prawie normalnie:) Nawet odzyskała humor.Wiesz, kot ci nie powie co go boli. Weź go do weterynarza i niech on mu przejrzy zęby bo może to to samo a im wczesniej tym lepiej bo może cierpieć

Gość strucel
Słuchaj mój kot też miał taki problem ale okazało się, że to dlatego, że jadł głównie puszki. Zaczęły mu gnić prawie dziąsła, musiał mieć czyszczone i od tamtej pory jest tylko na suchej karmie i czasem kupuje mu wątróbkę. Jest teraz na Purinie, wet mówił, że może być na tej karmie ale żebym mu puszek nie dawać.

nikt Ci nie każe pskiać do pyszczka.. Marząca przecież napisała \"Bierzesz patyczki do uszu ,psikasz na nie ( z dala od pupilka) i czyścisz /smarujesz ostrożnie ząbki \"

Gość nie dawajcie kotom puszek
to nawieksze scierwo, pzreczytajcie sklad. Az slabo sie robi, lepiej kup juz kawal wolowiny, kurczaka czy jakies zoladki, a na pewno bedzie wcinal tak, ze uszy zaczna mu sie trzasc. Poza tym, wez do weta, niech zajrzy do paszczym noze ma jakis stan zapalny, albo kamien. DObra sucha karma + mieso + mozesz kupic mu specjalna paste do zebow i czyscic 1-2 razy w tygodniu.

Gość Koociaa
Umówiłam sie do weterynarza na jutro rano. Trochę musiałam naściemniać, bo miał sporo zapisanych (chyba te upały daja się i zwierzakom w kość). Może to rzeczywiście przez te puszki? A jaka to dobra sucha karma? Ja kupuję taką zwykłą, w supermarkecie.

Ja tez kiedsy dawalam kotom puszki - wstyd sie przyznac - kitekat. Walilo im z pyszczkow jak z wychodka :o Dobra karma to np. Acana, Royal Canina, Biomil i inne. Zajdz do zoologicznegio i popytaj sie. Kitekat, Whiskas czy Purina marketowa to sa niedobre karmy, nie mopwiac juz o tych 'kiciusiach', 'pupilkach' i innych takich ;) Jezeli chodzi o purine one czy pro plane (czy jakos tak), sa troche lepsze, ale nie najlepsze :)

Gość bogdankaaa
ja smaruje dziasla kotowi bo smierdzi mu gdzyz ma zapalenie dziasel masc dentystyczna sachol i druga solco-seryl czy jakos tak pomaga!!!!ale dlugo trwa leczenie

Gość Emil Ce.
Sprobuj kota karmic jedzeniem dla psow, moze pomoze.

Gość Koociaa
No i wszystko jasne - kamień na zębach i złe żywienie. Puszki natychmiast do śmieci, najlepiej pozostać na samej suchej, takiej co czyści zęby. z tych tańszych i ogólnodostępnych może być Purina One. Zrobić czyszczenie zębów i smarowac dziąsła, bo w bardzo kiepskim stanie. Jak sie nie poprawi, to zastrzyki. To byłoby w skrócie. straszna była ta wizyta. dobrze że męża wzięłam....

No, mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej :) Zamiast puszki daj kawalek miesa, np. zylastej wolowiny :)

ja mojemu psu myje zeby pasta do zebow dla psow, wiec skoro sa dla psow, to moze i dla kotow?zapytaj w zoologicznym moj kot polamal sobie prawie wszystkie dolne zeby, wiec zrezygnowalam z mycia jego dziasel :P

Gość chrypka
Koocia Ja też karmię mojego kota Puriną One i uważam, że to zdecydowanie dobra karma nie da się jej porównać z Whiskasem czy KK. Zajrzyj na ich stronę www.purina-one.pl mają teraz taki program gdzie się rejestrujesz i możesz wygrać zapas karmy.

Gość Koociaa
Chrypka, dzięki za info. Nie wiem, czy poprzestanę na tej purinie, ale kota zarejestrowałam. Mam dostać darmowe próbki, a że mam dobrą rękę do konkursów i nagród, to kto wie, może i w konkursie wezmę udział. Nie dawajcie kotom puszek - dałam dziś kawałek wołowiny. Niezła była zabawa, chyba myslał, że to mysz.... Smarowanie dziąseł to istna makabra...

Gość chrypka
Koocia Nie podchodz tak radykalnie do puszek od czasu do czasu jeśli będziesz przez cały czas na suchej karmie np. Purinie to mała puszeczka naprawdę nie zaszkodzi :-)

Gość Koociaa
Chrypka, no własnie dziś się złamałam, nie potrafię odmówić, kiedy tak patrzy na mnie tymi proszącymi ślepiami. Ale masz rację, nie będę popadać w histerię - raz na tydzień puszka, na co dzień purina, no i od czasu do czasu przemrożone mięsko. Zamierzasz wziąć udział w tym konkursie Puriny?

Gość chrypka
Tak, Koocia ja już się zarejestrowałam dostałam nawet odpowiedź od Puriny, że jestem w 5000 osób które załapały się na upominek :-)

Gość Koociaa
Ale chodzi mi o to, czy będziesz do nich pisać o poprawie zdrowia itd, bo chyba trzeba coś napisać, zeby brać udział w konkursie. dziś się znowu złamałam z puszką...

Gość chrypka
Ja lubię pisać, więc z całą pewnością wykarze się twórczo :) ale jak Ty będziesz się tak łamać z tymi puszkami to nie zauważysz poprawy dając przez 30 dni samą Purinę One :-)

Gość Zizi---
Mój facet lubi te wyziewy z pyszczka naszego kota:D