Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaniemalutkie

7 dni przed okresem - to dni bezpieczne czy nie???

Polecane posty

Gość pytaniemalutkie

jakie jest wtedy ryzyko ciąży? pomózcie dobrzy ludzie dziękuję 🌻

Gość pytaniemalutkie
cykl 26 dni podnoszę

zdecydowanie nie, z jednek prostej przyczyny, możesz sie rozchorowAC i cykl Ci sie pzresunie. chcesz zeby CI obliczyc dni plodne? to mogę, ale nie chce zebyś wierzyła takim obliczeniom, bo wszystko ma wpływ na Twoj cykl i w najmniej oczekiwanym momencie moze sie zdarzyc ta wpadka

od 9 do 14 dnia cyklu maszz płodne.ale tak jak mówie, to są tylko obliczenia, wystarczy przeziębienie, stres albo zły humor i wszystko się może przesunąć, nie bazujcie na metodach naturalnych, chyba, ze potrafisz dobrze obserwowaćswoje ciało, ja juzwiem zawsze kiedy mam płodne, bo liczę i obserwuję śluyz a mimo wszystko nie kocham sie bez zabezpieczenia, bo wiem ze wszystko sie moze zdarzyc

Gość pytaniemalutkie
Bravia, dziekuję pięknie, powiedz mi jeszcze, od kiedy liczymy początek cyklu? pierwszy dzień krwawienia?

A skąd wiesz, że teraz Twój cykl będzie trwał 26 dni? Skąd wiesz ile w ogóle trwa, skoro nie jesteś nawet pewna od kiedy się zaczyna? Skąd wiesz, że do miesiączki zostało Ci akurat 7 dni? Nie wiem, na jakiej podstawie Bravia wyliczyła, że od 9 do 14 dnia masz dni płodne, skoro nie wiadomo kiedy masz/miałaś owulację, ile czasu trwa Twoja faza lutealna, ani czy krwawienie jest faktycznie miesiączką, czy krwawieniem śródcyklicznym. Żeby ustalić kiedy masz dni płodne albo niepłodne, musiałabyś nie liczyć, tylko obserwować swoje ciało: śluz, szyjkę macicy i mierzyć temperaturę, i wtedy można byłoby coś powiedzieć. Pozdrawiam.

Gość Mala00
Wejdz sobie na google i wpisz KALENDARZ DNI PŁODNYCH .Tam jest taki kalkulator , który dokładnie wyliczy Ci Twoje dni płodne.

Gość aaaaaaaaa//
gdyby takie obliczanie: siedem dni przed okresem. 14 -sty dzień cyklu...itp było pewne, to połowy połowa ludzi by nie przyszła na świat. Chyba nie ma kobiety, która zawsze ma regularne cykle. Pomijam te stosujące antykonc. hormonalną oczywiście.

Z wyliczaniem dni płodnych daleko nie zajdziesz, metoda kaledarzykowa ma 100 lat. Nie ustalisz dni płodnych na podstawie wyliczeń, można to ustalić tylko i wyłącznie na bieżąco w każdym cyklu na podstawie obserwacji ciała.