Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama-to-be

Opalanko w 36tc

Polecane posty

Gość mama-to-be

Hey Dziewczyny! Prosze o opinie - dzis taaaka ladna pogoda co sadzicie o opalanku lub loodeczkowaniu, jestem w 36tc, czy moze to ujemnie wplynac na mnie/dzidzie?... Dzieki za wszelkie opinie! Milego i slonecznego dnia!

Gość taka tam mama
Z tego co ja się orientuję to nie wolno się opalać zwłaszcza w tak zaawansowanej ciąży. Bardzo grożne może być dla dziecka nagrzanie wód płodowych bo wtedy szybko się starzeją i mogą prowadzić do wad płodu

Gość mama-to-be
Dzieki taka mamo! Musze wziac Twoja opinie pod uwage i podziwiac sloneczny dzien zza okna...Ale dla dzidzi wszystko :) Dzieki

mama-to-be nie wiem jak to jest ze starzeniem sie wod ale ogolnie mowia ze nie powinno sie w ciazy wystawiac zbyt wiele na slonce, moga sie zrobic np trwale przebarwienia na twarzy czy ciele (pigment i hormonki inaczej reaguja) wiec mysle ze lepiej sobie darowac zbyt dlugie przebywanie na sloncu. przy dlugich spacerach lekarze zalecaja kremy z filtrem 30stka wiec to chyba tez w jakims celu. Aha kolezanka ktora jechala w 7 miesiacu nad morze dostala od ginka przykaz zeby miala caly czas brzuch zasloniety .

Gość mama-to-be
Wiecie co, z tego wszystkiego to chyba slonce zaszlo u mnie za chmury. Czyz zycie nie jest sprawiedliwe...