Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TakPoProstu..*

używałam Brevoxylu ii...

Polecane posty

Gość TakPoProstu..*

używałam Brevoxylu przez tydzień. mam cere mieszaną i smarowałam krem nie na całą twarz, tylko tam na nos, czoło, brodę i na mały fragment policzków. Widzę poprawę, mam mniej zaskórników i mniej krost, ale moja skóra jest cała złuszczona i przez to strasznie szorstka. Nie wiem co robić teraz. Odstawiłam już Brevoxyl i od 2 dni juz go nie uzywam. Co robić, żeby skóra nie była taka złuszczona? To nie wygląda zbyt fajnie.. ;/ Przestać używac brevoxylu?

Gość NAWILŻAJ

Gość TakPoProstu..*
nawilżam cały czas tłustymi kremami.

Gość TakPoProstu..*
ale jak nawilżam to znowu cała się świecę i znowu zaczęły pojawiac się krosty... :(

Gość brevka
a od kiedy nawilża się tłustym kremem? użyj dobrze nawilżającego a nie tłustego. naskórek musi się poprostu złuszczyć i trzeba to przeczekać. ja też tak miałam a teraz jest super.

Ja tez tak mialam ze skora doslownie mi sie luszczyla,a jak sie usmiechnelam to mi pekala.Ale tak okolo po 3 tygodniach przestala sie luszczyc i juz jest oki:))

Gość TakPoProstu..*
mi też sie tak łuszczy strasznie.. popękała i mam białe plamy :( na razie przestałam używać brevoxylu bo mnie tak piecze że nie moge wytrzymac. I jeszcze te plamy i popękana skóra.. Fatalnie to wygląda. ;/

Gość TakPoProstu..*
przepraszam że tak pytam. wiem ze to moze byc juz troche wkurzające, ale używacie dłużej brevoxylu i po prostu chciałabym wiedzieć. Czyli powinnam go używać dalej mimo popękanej skóry ? I po prostu to przeczekać, nakładać 2 razy dziennie brevoxyl i stosować nawilżający krem na łuszczącą i pękającą skórę?

Gość lepiej zadaj pytanie
za czesto używasz, też tak miałam używam co kilka dni, maxymalnie codziennie, ale wtedy sie już łuszczy i suszy używając raz na kilka dni, pozbyłam sie prawie zupełnie pryszczy, zaskórników, rozszerzonych porów. Mam piekną cere o jakiej marzyłam. No wciąż są niedoskonałości i raz na kilka dni, tydzien, wyskoczy mały pryszczyk, ale nie jest duży i szybko znika. wszystko dzięki brevoxylowi

stosuj po prostu co 2 dni albo codziennie, też będa efekty

Gość TakPoProstu..*
moze rzeczywiście powinnam rzadziej go stosować. dzięki :)

a moim zdaniem takie stosowanie na siłe gdy szkodzi jest głupie - można sobie trwale przesuszyć skóre. Ja na początku tak miałam - przestałam stosować a 2 tyg. miałam suchą skóre zanim sie wyleczyło.

Gość TakPoProstu..*
też mi sie wydaje, że bez sensu tak na siłe.. Bo to nie pomaga. I strasznie piecze po nałożeniu, jakby mi skóre wypalało. Na razie dam odpocząc skórze i bede po prostu rzadziej stosowac Brevoxyl.

tak robiłam ja i moja koleżanka i obie na tym wyszłyśmy bardzo dobrze. więc powodzenia życze. Ja już koncze kurację brevoxylową i po prostu wciąż patrze w lusterko.... :-)

Gość TakPoProstu..*
dzieki :):) ja zapłaciłam 18.90

Gość Keep*On*Jumping*
mam jeszcze pytanie odnośnie Brevoxylu. Czym oczysczacie skórę przed nałożeniem? Ja słyszałam że dobrze jest umyć ją mydłem, ale to bardzo wysusza skóre. ;/ i jeszcze jedno czy zrezygnowałyście z używania podkładów, pudrów podczas kuracji Brevoxylem ? i jak długo trzeba go używac??

Gość upupupupp**
up up....

Gość dotty
Ja myję twarz Physiogelem, delikatnie wycieram i UWAGA czekam około 15 minut zanim nałożę Brevoxyl (to zalecenie dermatologa). Brevoxyl stosuję co drugą noc (w pozostałe dni i na dzień krem nawilżający). Na początku nakładam Brevoxyl od razu po umyciu twarzy i skóra rzeczywiście piekła. Teraz, gdy czekam te 15 minut, prawie w ogóle nie czuję szczypania :) Skóra jeszcze trochę schodzi, ale bez tragedii. Tak więc radzę stosować delikatny środek myjący, ostrożnie wycierać twarz, odczekać co najmniej 15 minut przed nałożeniem Brevo i stosować krem nawilżający :)

Gość kur_ka
dotty - a mozesz napisac jakieg kremu nawilzajacego uzywasz? ja mam straszny prloblem z doborem kremu bo wszytskie sa dla mnie za ciezkie :/ a tez stosuje brevoxyl i obawiam sie ze za bardzo wysusze sobie skore

Gość Keep*On*Jumping
dzieki ;) a czy używasz pudru lub podkładu czy zrezygnowalaś?

Gość dotty
Z kremem to raczej Ci nie pomogę, bo pewnie nie masz problemów z naczynkami. Ja mam, więc użwywam kremów do cery naczynkowej (np. Rubialine SVR jest bardzo lekki, niestety drogi, więc teraz testuję Iwostin).