Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sie zastanawiam

Zrobić te badanie czy nie...? Tak dla spokoju ducha...

Polecane posty

Gość tak sie zastanawiam

Zastanawiam sie nad zrobieniem badan na obecnosc wirusa HIV.... Mialam 3 partnerow, stalych, ale jak sie okazalo jeden zdradzal... A ja zaczelam sie schizowac.... I mysle o tym caly czas... Choc prawdopodobienstwo male na zarazenie, ale nigdy przeciez nic nie wiadomo... Czy Wy byscie zrobily przy watpliwosciach, chocby minimalnych....

Gość to zrob ibedziesz znala prawde

Gość hmmmmmmmmmmm
Też miaalm takie schizy, bo miałam 15 patrnerów (błędy młodosci). Ostatecznie badań nie zrobiłam, ale od kilku lat jestem w stałym zwiazku i nic mi nie jest, wiec ufam, ze jestem zdrowa. Nie choruje, wyniki badan krwi mam wzorcowe. Ale juz w zyciu bym tak nie ryzykowala jak kiedys...

Gość hmmmmmmmmmmm
na bank jesteś zdrowa, ale jak chcesz zrobic badanie, to zrob. Ja sie nie zdecydowalam i nie zaluje, czekajac na wynik chyba bym umarła

Gość tak sie zastanawiam
czytam o tym troche.... Wole chyba zrobic i wiedziec. Wiem ze pewnie wyjdzie negatywny, ale naprawde to myslenie mnie dobija. Moj poprzedni partner badal sie- byl dawca krwi. Ale wyczytalam ze kobieta ma 3 krotnie wieksza szanse zarazic sie niz mezczyzna, ale wydaje mi sie ze gdybym byla chora on rowniez...

zrób na wszelki wypadek :) będziesz miała spokój. pewność. że w przyszłości, jak zajdziesz w ciążę, twoje dziecko będzie zdrowe. ja bym zrobiła. nawet gdyby okazał się pozytywny... im wcześniej się o tym wie, tym lepiej. hmmmmmmmmmm postąpiła tak, jakby było to coś, co mija... jeśli ma hiv, to wirus jest w jej organizmie, a ujawnić się może nawet za kolejne 15 lat, do tego czasu może być cąłkiem zdrowa.

Gość tak sie zastanawiam
chyba zrobie.... Choc koszmarnie sie boje, ale jak nie zrobie to pewnie bede myslec tak dlugo az w koncu pojde.... U mnie czeka sie ok 2 dni na wynik... Chyba najdluzsze dni ;) ładoga- mozliwe ze moj poprzedni partner byl zdrowy a ja chora... Kochalismy sie bez prezerwatywy (bralam caly czas tabletki). On sie przed naszym zwiazkiem przebadala, potem oddawal krew przez caly czas trwania zwiazku i bylo OK. Chodzi mi o ewentualne zarazenie w poprzednim zwiazku

Gość zrobić bezapelacyjnie
w przypadku najmniejszej watpliwości nalezy badania zrobić. Nie zdajecie sobie sprawy, że mozecie być zagrożeniem dla swojego obecnego partnera i dzieci w przypadku ciąży, bo urodzicie dziecko zarażone wirusem?