Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda Alicja

Wystrachałam sie teraz. Czekać z tym do poniedzialku czy do szpitala isc dzis?

Polecane posty

Gość mloda Alicja

Rano dostalam okresu. Przed chwila zmienialam podpaske i zauwazylam cos dziwnego, byl na niej taki duzy skrzep krwi. Taki spory kawał, glutowaty i ciagnacy sie. Wygladal jak maly kawalek miesa. Strasznie sie wystraszylam, wczesniej tak jeszcze nie mialam. Zastanawiam się czy nie powinam isc z tym zaraz na ostry duzor do szpitala? To moze byc powazna rzecz? Moze pobserwowac jeszcze i w poniedzialek pojsc do gina. jak uwazacie?

Gość dajcie se na wstrzymanie
to nic groznego,pojedynczy skrzep to nie choroba

ja mam takie skrzepy od 10lat tzn odkad zaczęłam miesiaczkowac. Wiem tylko tyle ze w moim wieku to nie jest normalne no i staram sie zmniejszac @ roznymi tabsami (bo przez to mam anemie)

Gość mloda Alicja
zastanawialam sie wlasnie, czy mi sie kawalek macicy nie urwal? bo skad ten skrzep z miesem?

Gość mloda Alicja
To taki duzy kawal, z 2 cm mial srednicy. jestem troche wystraszona, skad to sie moglo wziac? Boje sie ze moglo mi sie cos tam urwac.. nie wiem co robic. doradzcie czy isc dzis do szpitala?

Gość mloda Alicja
wlasnie sobie sprawdzalam w pochwie. wydaje mi się ze nie mam kawalka macicy:(

Gość biurkazbiurka
Lalunie -ten skrzep palcami można tak ładnie rozciągnąc na cieniutką warstwę. To nabłonek macicy który złuszcza się przy comiesięcznym krwawieniu. Jesli jest gruby i krwisty -znaczy dokładnie tyle że Twoja macica jest dobrze przygotowana na przyjęcie jajeczka:) To pozytywne. Gorzej jak występują krwotoki -wstajesz i całe spodnie mokre po kolana w sekundzie. To jest niebezpieczne.

Gość mloda Alicja
wydaje mi sie ze szyjka od macicy jest krótsza ( byla dluzsza) i ma postrzepione zakonczenie:( nie wiem co sie dzieje, jak ro sie moglo stac?

wydaje mi sie ze to są podszywy ;) autorka napisała topic i watpie zeby pozniej wypisywała takie glupoty ze jej sie macica urwała :P nie zapominajmy o forumowych podszywaczach ;) a takie skrzepy czasem się zdarzają i są normalne, oby nie za czesto i nie za duzo, ale raz na jakis czas moze sie zdarzyc

Gość mloda Alicja
znowu wypadl mi skrzep - chyba kolejny kawalek macicy:( co robic? lece zaraz do szpitala.

Gość mloda Alicja
aaaaaaa....zwisa mi tera wątroba

Gość wyjmij ja
usmaz i zjedz!!! smacznego!!! :p

Gość milka30
Ja nie wiem ze komus sie chce siedziec przed komp i takie glupoty wymyslac zamiast isc gdzies na spacer....

Gość wyjmij ja
deszcz pada i burza jest

Gość mi sie tez czsami
zdarzaja skrzepy w krwi miesiaczkowej raz mniej raz wiecej a czasami wcale. teraz tez mam okres i przez 3 dni bylo ok a dzis mam 4 dzien i tez mi wylecial taki maly skrzep. podobno krew miesiaczkowa to wlasnie ta zluszczajaca sie blona macicy i normalnie pod wplywem jakiegos tam enzymu to sie rozpuszcza i wyplywa na zewnatrz jako krew ale czasami sie zdarzy ze wyleci tak szybko ze nie zdaży sie rozpuscic i wlasnie dlatego czesto te skrzepy sa rano zaraz jak wstaniemy z lozka.

Gość milka30
U mnie nie ma burzy :p

Gość milka30
mi sie tez czasami Nie ma sensu tlumaczyc bo przeciez ewidentnie widac ze ten ktos robis sobie glupie zarty piszac ze mu macica sie urwala i po kawalku wypada ;) Mloda Alicja ja bym na twoim miejscu sprawdzila czy to przypadkiem mozg Tobie dolem nie wychodzi po kawalku :P

Gość tojestwlasnie
to zluszczająca sie wysciolka macicy, to normalne :) jako, ze nie doszlo do zaplodnienia, dostalas okres, i razem z krwią musi 'wyjsc' ta wysciolka macicy w ktorej mialo byc zaplodnione jajeczko dziewczyna ma prawo tego nie wiedziec wszytskim idiotom piszacym, ze to macica albo watroba (pomaranczo to do Ciebie) radze zejsc juz ze slonca, bo ostro w głowke przygrzalo albo najzwyczajniej w swiecie je.bnąc sie w czoło.

Gość tojestwlasnie
a tamto to zapewne podszywy