Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapucziino

Najlepsze hobby - nauka języków obcych

Polecane posty

Gość kapucziino

Gość przyszlapoliglotka
zgadzam sie:)

Gość hai koniciła
a nie, bo samoloty

Gość kapucziino
poliglotko, ile nzasz języków a ile planujesz znac:)? i jakie?:)

Gość hai koniciła
ja znam 2 obce i narazie mi wystarczy

Gość kapucziino
znać a znać, nawet jak znasz dobrze to mozesz znac jeszcze 10 razy lepiej jak nie 100 razy lepiej dany jezyk:)

Gość przyszlapoliglotka
Znam dobrze angielski i hiszpanski, ucze sie teraz wloskiego i francuskiego. Moim celem jest mowienie plynnie w kazdym z tych jezykow, nie tylko znajomosc bierna. Potem zabiore sie pewnie za portugalski.

Gość przyszlapoliglotka
Kocham jezyki obce i mam zdolnosci jezykowe, ale niemieckiego szczerze nienawidze i po 3 latach przymusowej nauki w LO nie umien NIC, totalnie nic.

Gość a ja nawet polskiego nie znam
dobże

fajne hobby, przyjemne z pozytyecznym, ale ja nie mam tyle samozaparcia. uczycie sie 2 jzykow na raz?tak porzadnie?zawsze myslalam, ze to niemozliwe;) ja mam problem, bo angielski znam na podstawie, jakos nie potrafie sie tego jezyka nauczyc-taka jest nauka w szkole -bezsensowna ani ja nigdy jakos specjalnie sie nie przykladalam, a w LO zaczelam sie uczyc niemieckiego i bardzo mi sie spodobal, tylko teraz nie wiem czy mam rzucic ten angielski na rzecz niemieckiego, boje sie, ze w koncu zadnego jezyka nie bede potrafila perfecto tylko wszystkie na podstawie;|

Ja mówię po angielsku bo muszę ale nie lubię się uczyć języków, nie mam zdolności językowych i ciężko mi to idzie :(

Gość gość
ja nie traktuje nauki języków jako hobby - traktuję to jako sposób na zapewnienie sobie dobrej przyszłości. postanowiłam nauczyć się norweskiego - nauczyciela znalazłam za pomocą need a school. taka indywidualna nauka jest naprawde świetną sprawa

Gość drenik90
I bardzo opłacalna! Na www.linguajob.pl cały czas szukaja specjalistów w dużych miastach, HR, księgowość, IT, jak ktoś teraz czegoś szuka to polecam rzucić okiem na ich oferty, sama wysłałam w tym tygodniu już kilka aplikacji ;)

Gość gość
Ja też lubię się uczyć języków poprzez seriale, gry, książki itd ale wiem że więcej bym się nauczyła na kursach. Mój znajomy niedawno przyjechal do Polski, teraz jest na kursie naszego języka w www.makilen.pl i każdego dnia zaskakuje mnie nowym słownictwem.

Gość gość
Moim zdaniem nie ma lepszej inwestycji jak inwestycja w siebie i dlatego postanowiłam zapisać się do Goethe Institut. Tym sposobem nauczę się niemieckiego i przybliżę się do swoich marzeń.

Gość gość
Dokładnie, dlatego ja z wielka chęcią uczeszą do szkoły językowej : ) Już znam cztery języki i ciągle mi mało : D Bardzo mi pomogła ta http://leader.edu.pl/ mają szczególnie fajne podejście do osoby która się u nich uczy, do tego nie jest drogo i przyjemna atmosfera : ) Polecam dla zainteresowanych i dla tych, co dopiero chcą zacząć swoją przygodę z językami

Ja bym się w te kwestii doradził jakiegoś specjalisty... Inaczej może być ciężko coś doradzić.

Gość gość
Tak! Też byłam w www.leader.edu.pl , świetna szkoła, wiele z niej wyniosłam, języki same wchodziły do głowy, przyjemna atmosfera a do tego wszystko w świetnej cenie, polecam zapoznać się z ich ofertą, są naprawdę super!!! :D

Gość gość
Po jednym miesiącu nauki niemieckiego u Tomasza Zalewskiego już zaczęłam trochę mówić, co mi się wcześniej na żadnych lekcjach nie zdarzyło. Zawsze byłam zamknięta w sobie. Siedziałam tylko i słuchałam. Trochę na mnie wymusił, ale dobrze mnie podszedł :) Polecam, bo wiem, że to lektor nawet dla nieśmiałych. Świetnie zna niemiecki. Mój autorytet. Na jego materiałach teraz buduję zupełnie inny sposób nauki, który się w końcu sprawdza. Szkoda, że tyle lat szukałam czegoś takiego. No, ale lepiej późno niż wcale.

Gość igorex

To prawda, dla mnie nauka języków to pasja 🙂 Uczyłem się angielskiego, włoskiego i teraz zaczynam hiszpański w szkole językowej berlitz w warszawie, jestem bardzo ciekawy jak to będzie, bo zajęcia zapowiadają się interesująco.

Gość Nikoooo

Jeśli chodzi o mnie, to jako nauczycielowi języka angielskiego bardzo przypadła do gustu platforma angielskiprywatnie.pl, można znaleźć odpowiedniego nauczyciela dla siebie, ja chyba założę tam swój profil.

Gość kolka
Dnia 17.12.2018 o 14:04, Gość Nikoooo napisał:

Jeśli chodzi o mnie, to jako nauczycielowi języka angielskiego bardzo przypadła do gustu platforma angielskiprywatnie.pl, można znaleźć odpowiedniego nauczyciela dla siebie, ja chyba założę tam swój profil.

To może się złapiemy, bo ja jestem tam nauczycielem 🙂

Gość Karola

Z angielskiego miałam piątki, ale najbardziej oswoiłam się z mówieniem jak pojechałam w wakacje na obóz językowy z kochamwakacjepl i zamieszkałam u angielskiej rodziny. Pierwszego dnia się stresowałam a potem wyluzowałam i było fajnie. Przydał mi sie taki trening przed maturą ustną

Nauka języków obcych to fajna rzecz. Ja bardzo lubię ale szczerze mówiąc musiałam dopiero trafić na porządną szkołę żeby widzieć efekty. I w Wawie dla mnie jest taka Pi School – fajnie dobrane grupy, miła atmosfera. Naprawdę warto!

Gość areddd

Ja będę polecała ludzi z Lingwisty (tu ich strona z cennikiem obozów -http://lingwista.com.pl). Wyjazd do UK zorganizowany na tip top, niczego nie brakowało. Dobry program zajęć, bo z jednej strony było tych godzin nauki sporo (4 lekcje dziennie), ale z drugiej był też czas na relaks, zwiedzanie, odpoczynek, pobycie ze sobą (myśmy jechali akurat rodzinnie, z mężem i dziećmi).

Gość Minga

Ja bardzo lubię się uczyć języków obcych i szczerze mówiąc kursy w grupie są bardzo fajne. Chodzę teraz do Pi School i szkola mi się podoba. Jest bardzo fajnie, mam blisko i zajęcia mi pasują!