Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pon_de_replay

dzieci z pigułek anty ...

Polecane posty

kolezanka ma corke 2 msc brala piguly nie wiem jaki i miala okres przez 4 msc

Gość trzeba je brac prawidlowo
Moja koleżanka brała tabletki anty 6 lat i w końcu wpadła. Wszystkim się chwaliła, że jest żywym dowodem na to, że można wpaść biorąc tabletki, a jak przyszło co do czego, to się okazało, że zapomniała o jednej tabletce.

no wlasnie...niby tak...ale ja juz slyszalam o 2 takich przypadkach,gdzie dziewczyny braly regularnie i wpadly mimo wszystko :O

tak. Właśnie jestem w ciąży po CILEST. Brałam tabletki regularnie, ale nie wykluczam, że może nie przywiązałam wagi do jakiejś biegunki..itp

Mam dwie koleżanki które zaszły biorąc tabletki, ale tak jak napisała przedmówczyni, czasem nie przywiązuje się wagi np do niestrawności, a czasem nawet nie można przewidzieć że tabletka się źle wchłonęłą bo coś tam zaszło w organiźmie. Poza tym ostatnio czytałam artykuł o tym że skuteczna dawka hormonów jest ściśle wyliczona na konkretną wagę (chyba coś koło 58 kg), im więcej się waży tym mniejsza skuteczność. Do tego dochodzą wahania wagi, zmiany klimatu, alkohol, i 100 innych czynników. Jak dla mnie to za dużo niewiadomych :-(

Gość kameron djaz
Ja równiez brałam regularnie Cilest... i wpadłam....:( Chociaz niby to najskuteczniejsza ochrona :(:(:(:(

No właśnie, a nie da się przewidzieć jak się zachowa organizm w danej sytuacji. Te dwie moje koleżanki wpadły dokładnie na wakacjach, więc myślę że zmiana klimatu, pożywienia, jakiś lekki stres związany z podróżą i gotowe.