Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yasminkaaa

Wypadające włosy

Polecane posty

Gość yasminkaaa

HELLO !!! Mam problem strasznie wypadają mi włosy nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu, a teraz jestem przerażona co sie dzieje. Zaczęło sie oczywiście jak zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne. Czy któraś z Was miała lub ma taki problem ? Przyznam ze zalezy mi bardzo zeby pozostać przy tych tabletkach które biorę obecnie. Może są jakieś sposoby (inne niż zmiana tabletek) aby temu zapobiec ? Dziekuje z góry za odpowiedz.

Gość tysienka
hej. co prawda nie biore tabletek ale z wypadajacymi wlosami mam problem od dluzszego czasu. najbardziej pomagaja witaminy Merz Special. co prawda kosztuja ok 40 zl za 60 tabletek ale to jedyna rzecz jaka mi pomogla, a wyprobowalam chyba wszystko z apteki :-) ostatnio dowiedzialam sie ze mam za wysoka prolaktyne i moja ginekolog stwierdzila ze moje problemy z wlosami (wypadanie +przet łuszczanie sie) moga wynikac wlasnie z wysokiej prolaktyny. poniewaz tabletki antykoncepcyjne powoduja wzrost poziomu prolaktyny wiec moze wlasnie tu lezy przyczyna twoich klopotow. niestety jesli tak jest to bedziesz musiala przestac brac tableki i obnizyc prolaktyne, zeby nie miec pozniej problemow z zajsciem w ciaze.