Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZERWona teCzka

NIE CHCE TEGO DZIECKA NIE CHCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość redaktor2009
Wiem, ze to "ciezki" temat, ale szukam dla reportazu telewizyjnego Polek, ktore wybieraja sie na aborcje do Niemiec i zgodza sie na krotki wywiad telewizyjny. Jestem dziennikarka w telewizji niemieckiej i planuje na ten temat krotki reportaz. Zapewniam absolutna anonimowowsc (np.: zakrycie twarzy, zmiana nazwiska, glosu, miejsca zamieszkania itp.) pelne zaufanie oraz honorarium z wysokosci +/- 500 euro. Reportaz ten nie ukaze sie w Polsce, tylko w Niemczech. Prosze o kontakt pod: plucinska@hotmail.com Pozdrawiam Monika

Gość SYM133
powinni cie nmiezyc i zamknac albo lepiej ciebie wyskrobac i te pust baby myslace o zabicu tak niewinnej istoty ktora wam nic nie jest winna, mozecie usunac 17 a nawet 1000 ciazy ale jazda jest morderstwem kazde i bedziecie sie za to smazyc w piekle nic was nie wytlumaczy i nie obroni lepiej sie zastwnowcie macierzynstwo to cos pieknego moja coreczka jest kochana zycia sobie nie wyobrazam bez niej nawet swoje bym ododala a wy szmaty bez najnizszej lini oporu mowicie o skrobance pierdolnijcie sie w leb!!!!!!!!!!!! I SAME SIE WYSKROBCIE POWINIEN WAS KTOS NAPASC I POCIAC PILA NP PO KAWALKU I WTEDY BYSCIE ZROZUMIALY CO CZUJE DZIECKO!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość pupa77
Jeśli tu niektórzy uznają, że dziecko jest od momentu poczęcia, to jak możecie stosowac spiralę?! Przecież ona działa po zapłodnieniu - nie dopuszcza do zagnieżdżenia zarodka w macicy... Wg mnie z logicznego punktu widzenia, człowiek umiera i "rodzi się", kiedy jego mózg zaczyna i kończy pracę. Nie rozumiem dlaczego ci "obrońcy życia" są najbardziej agresywni...

Gość SYM ty idio
tko nie pieprz głupot.

Gość Misia_
Mozna oddac dziecko do adopcji. Jest tysiace rodzin, ktore czekaja. Jest tez adopcja ze wskazaniem. Sa inne rozwiaznia niz aborcja...

A autorka to w ogóle jest tu gdzieś czy raz napisała, żeby Wam dać temat do gadki?

Gość Nie trzeba oddawać
dziecka adopcji, co mnie obhodzą inne rodziny, lepsza jest aborcja.

Gość mamuska12365
Kazdy ma prawo wyboru,takie jest moje zdanie.Ja osobiscie nigdy bym nie dokonala aborcji,ale moim zdaniem lepiej zeby kobieta usunela dziecko niz ma je wyrzucic gdzies na smietnik,albo oddac do domu dziecka. Jasne najlatwiej napisac,ze przeciez moze oddac do adopcji,a skad wiadomo,ze dziecko ktos adoptuje,a nie bedzie oddawane z miejsca na miejsce??? Ciekawe jakie sa naprawde te Matki ktore sa takie przeciw aborcji????Robicie cos zeby tym niechcianym ale urodzonym dzieciom bylo lepiej???Pewnie nie,wiec moze lepiej niech siedza cicho i zajma sie swoimi sprawami

Gość Oddanie dziecka
do adopcji jest bardzo trudną deczyzją, nigdy nie oddałabym dziecka obcym ludziom, sama też nie chciałabym być adoptowaną dziewczynką. Dlaczego nie adoptujecie dużych dzieci, one też potrzebują miłość, znałam taką dziewczynę z domu dziecka, nigdy nie została adoptowana, przez ten brak miłości brała narkotyki, nie ufała ludziom, ciekawe czy wy chciałybyście takiego życia w bidulu.

Gość Mamuśka ma rac
ję , niech same zajmą się własnymi sprawami.

Gość do mamuska12365
masz racje, też ma takie samo zdanie. Nigdy nie oddałabym dziecko do adopcji. Jaka jest pewność, że te dzieci nie cierpią w tych rodzinach.

Gość mamuska1236
Dokladnie,ja nie wiem i wiele z nas osob co czuja takie niechciane dzieci,co czuja dzieci w domu dziecka.....I fakt nie wiadomo czy dziecko adoptowane przez "kochajacych rodzicow" bedzie mialo raj na ziemi.....

Gość sara25
Nie wiem co mam robić!!! Jestem w ciąży dowiedziałam się o tym w 3 miesiącu ciąży i się załamałam!!!Od kiedy się dowiedziałam ze jestem w ciąży mam myśli że nie chcę tego dziecka. Mam już 19 miesięczną córeczkę którą bardzo kocham ale myśl o drugim mnie przeraża!!!Myślałam żeby porozmawiać na ten temat z lekarzem czy psychologiem ale to nic nie zmieni bo ja nie chcę tego dziecka!!!Z pierwszym dzieckiem było inaczej chciałam mieć dziecko martwiłam się o nie cieszyłam się że jestem w ciąży a teraz ukrywam się jak mogę, nie ma we mnie życia jak zawsze byłam uśmiechnięta tak teraz jest na odwrót!!!

Gość adopcja_
Ja probuje adoptowac dziecko i nie jest to proste. Dwie ciaze stracilam i nie widze powodu, dla ktorego nie mialabym adoptowac dziecka, ktorego mama nie chciala lub nie mogla miec... fakt faktem nie wszystkie dzieci trafiaja do dobrych rodzin albo w ogole do jakichs - to inna sprawa. Wydaje mi sie jednak, ze wiekszosc dziewczyn, ktora ciazy nie chce zatrzymac adopcji nie rozwaza. A jest cos takiego jak adopcja ze wskazaniem - wtedy moze mama sprawdzic rodzine, ze tak powiem, do ktorej odda dziecko. Nasz kraj jednak tego rodzaju adopcji nie ulatwia, a wrecz utrudnia...

Gość adopcja_
sara25, a co na ciaze ojciec dziecka?

Gość sara25
on bardzo chce tego dziecka ale co z tego jak on nie ma czasu dla naszej córki teraz wykręca się jak może ja cały czas jestem z dzieckiem a teraz jest mi ciężej ze względu na ciąże a mała jest ruchliwa w końcu ma 1,5 roku i wszędzie jej pełno.rozumiem go że przychodzi z pracy i jest zmęczony ale jak ma wolne jest weekend to woli jechać np na ryby zamiast iść z nami na spacer bo jemu też się coś od życia należy tak twierdzi ok spoko a ja??? 7 dni w tygodniu ciągle przy dziecku i obowiązkach domowych i mi się nic nie należy??? A co będzie jak przyjdzie na świat drugie dziecko?

Gość Denerwują ludzie
którzy mówią oddaj dziecko do domu dziecka, że znajdzie kochającą rodzinę, ale nie jest tak zawsze. Wolałabym usunąć niż oddawać dziecko do domu dziecka.

Gość tv.
Poczytalam sobie ten blog, nienarodzone aniolki. Zalosne.

Gość agniecha 24
"Modlitwa dzieci nienarodzonych" Od nagłego i niespodziewanego poczęcia - wybaw nas, Panie. Od brzęku monet i szmeru banknotów - wybaw nas, Panie. Od ciepła i światła z lamp nad stołem operacyjnym - wybaw nas, Panie. Od poczucia powietrza - wybaw nas, Panie. Od wszelkiego dotyku - wybaw nas, Panie. Od krzyku i bólu - wybaw nas, Panie. Od uczucia głodu przez przerwanie pępowiny - wybaw nas, Panie. Od zgrzytu i szczeku narzędzi - wybaw nas, Panie. Od białego fartucha i zakrytych twarzy - wybaw nas, Panie. Od wydawanych poleceń "lekarza" nad nami skulonymi za strachu - wybaw nas, Panie. Od śmietnika, umywalki i wysypiska - wybaw nas, Panie. Od usmiechów ulgi na twarzach rodziców naszych - wybaw nas, Panie. Święty Boże, Święty mocny, Święty nieśmiertelny, zmiłuj sie nad nami i nad poszarpanymi ciałami naszymi. I nie wybaczaj w naszym imieniu mordercom naszym - jesteś tylko Bogiem. :o

Gość pieprzenie straszne
a znasz modlitwe dzieci narodzonych i zostawionych w domu dziecka? Takich maluchów ktore nikt nigdy nie kochal i nie pokocha. Takich maluchów ktore same nie pokochaja bo nikt nie nauczyl ich milosci? A znasz modlitwe tych maleńkich katowanych na śmierć istotek bo za glośno plakaly a pijany konkubent matki byl akurat po 2 flaszkach?

Gość pupa77
"ale jak ma wolne jest weekend to woli jechać np na ryby zamiast iść z nami na spacer bo jemu też się coś od życia należy tak twierdzi ok spoko a ja??? 7 dni w tygodniu ciągle przy dziecku i obowiązkach domowych i mi się nic nie należy??? A co będzie jak przyjdzie na świat drugie dziecko?" Baby weźcie się zbuntujcie, czy co... Nie pozwalajcie się tak traktowac...

nie bede sie tu wypowiadala czy jestem za czy przecwi aborcji powiem jedno w dupe sobie mozecie wlozyc aspekty religijne ludzie zrozumcie ze nie kazdy jest katolikiem i jak slysze tekst o biblii to mnie zbiera na smiech jestes katoliczka to sobie mozesz wierzyc w te brednie w biblii ale nie wciskaj tego kitu innym:o bez jaj:o

Gość Każda ma prawo
do własnej decyzji, nikt nie będzie mi mówił co mam robić i co czuć. Nie żałuję i koniec.

Gość normalna23
jak ja miałam 19 lat to też byłam przeciwko aborcji a teraz już nie mam 19 lat i jestem za aborcją a ty od tej modlitwy to sie pukni i to mocno. palisz, pijesz alkohol jesz fast foody pijsz cole nie pieprzcie mi tu o zabijaniu. każdy ma swoje sumienie i nawet jeśli nie pochwalemy tego co robi nie nam oceniać bo jeśli nie znajdziemy się w jakiś sytuacji to nigdy nie będziemy wiedziec jak sie zachowamy. moraliści ciekawe czy tacy wszyscy święci jesteście .

Gość a ja nie mam lat 19
ani 23, bo już stara jestem i jestem przeciwko, zawsze to obarczanie dziecka zupełnie niewinnego brakiem odpowiedzialności dorosłych ludzi. każdy człowiek powinien być odpowiedzialny i umieć ponosić konsekwencje swojego działania, rodzic - również odpowiedzialność za dziecko. Aborcja jest dla dużych dzieci, które nie potrafią być dorosłe. Tacy ludzie powinni do końca życia chodzić w śpiochach, żeby reszta społeczeństwa mogła ich omijać z daleka.

Gość masakra 123455555
wszystkie kobiety które dopuszczają sie morderstwa a aborcja jest MORDERSTWEM powinny być karane karą dożywotniego pozbawienia wolności,niech cie szlag trafi pindo,na tabletki kasy nie było????????????????????????????????????a na zabieg jest,jesteś nikim wiecej jak morderczynią teraz buczysz ale jak dupsko nadstawiałas to łeb gdzie miałaś.

Gość Życie bez bachorów
jest lepsze. Cieszę się.

Gość do masakry
Pocałuj mnie w dupę.