Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja151992

Jak poprawic przemianę materii ??

Polecane posty

proponuje codziennie na czczo na ok pół godz przed posiłkiem zjeść grapefruita...jak na mnie działa a było wszceśniej juz naprwde źle,ewentualnie pic ciepła wodę z cytryna-szklanka wody i sok z połówki cytryny,też działa

Gość SynOjcaChrzestnegoMatkiPolki
1500 to sobie skopie przemiane na dobre :s

Gość bumbka
jesc suszone sliwki. no dwie dziennie dajmy na to

przemiane materii czy metabolizm? na metabolizm rzcezywiscie jedyna rada to jesc wiecej, regularnie i po rowno. jakby nie patrzec sa osoby, ktore jedza duzo i nie tyja bo maja dobry metabolizm. metabolizm zalezy od hormonow tarczycy m.in. jesli jestesmy na diecie niskokalorycznej to tarczyca produkuje mniej hormonow i zwalnia metabolizm, zeby utrudnic zuzywanie zapasow co jest naturalne. natomiast jedzac wiedzac tarczyca produkuje wiecej hormnonow, zeby spaic nadwyzki. takze regularny wysilek fizyzcny poprawia metabilizm. im wiecej cwiczymy tym wiecej spalamy bo organizm chce sie pozbyc dodatkowego balastu. dziala najlepiej przy regularnym i zdrowym odzywianiu. natomiast przemiana materii czyli trawienie to szybko ruchu kiszek. na to najlepiej z kolei pomaga pozywienie z duza iloscia blonnika czyli platki owsiane, otreby, warzywa wlokniste, chleb zytni pelnoziarnisty, graham i podobne. a takze suszone sliwki. podobno pomaga tez robienie brzuszkow i bieganie co ma pewnie sens bo jakby nie patrzec zmusza miesnie brzucha do pracy. przy bieganiu dziala grawitacja i mozliwe ze wtedy jedzenie szybciej sieprzesuwa w dol.

Gość Syn ... nie che mi sie pisac
metabolizm = przemiana materii ... oj lady, znowu mieszasz :P

Gość ja151992
dzięki za odpowiedzi :)

Gość nduvgvfidf
cwiczenia przyspieszaja przemiane materii, ja dodatkowo jem platki owsiane na sniadanie, dla lekkigo przeczyszczenia ;)

Gość eeeeeeeeeeee
duzo wody

Gość batryczka
Ja mysle ze picie wody to podstawa.A do tego jeszcze mozna jesc produkty bogate w błonnik i np. pic kawe -ale niskdorazniaca,jesc tez sporo owoców.