Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rispolept

Dopuszczalna poziom alkoholu we krwi

Polecane posty

Gość rispolept

Hej. Mam pytanie to kogos kto sie orientuje troche w prawie. Moze znajdzie sie tutaj jakis radca prawny albo student...kto wie ;) chodzi o to, ze ostatnio pewien znajomy policjant powiedzial mi, ze podobno od kwietnia zmienione jest prawo i dopuszczalna zawartosc alkoholu we krwi to juz nie 0,2 promili, a 0,0 promili. i teraz mam pytanie... czy on mowil prawde? czy moze pomylilo mu sie z kierowca zawodowym? Bo kierowca zawodowy z tego co mi wiaodmo musi miec 0.0 to dosyc istotne dla mnie. Bylbym wdzieczny za odpowiedzi

Gość Eurotonika
A co masz chec na jazde po piwie :D ? We francji mozna i niemczech

Gość rispolept
pytam o Polske :)

Gość temat aktualny
mojemu znajomemu własnie dzisiaj zabrali prawko, jak wracał po weselu do domu, dodam że pił alkohol tylko do płónocy a złapali go gdzieś koło 10 rano i miał 0,33..... dla mnie szok.... bo myslałm, że o tej porze to już jest się trzeźwym.... w każdym razie z tego co wiem, to była mowa o 0,2....a ni o 0,0....

Gość Eurotonika
na dzien dzisiejszy mozna tylko i wylacznie jak sie ma 0 promila. Nawet po zjedzeniu cukierkow z wodka wykazuje przy dmuchu :) A ja nie slyszalam o tym by weszla taka ustawa. Pewnie cie zbujal hihi :D