Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aira

początek z Harmonetem

Polecane posty

Gość Aira

hej :) przepraszam,że nie poszukałam podobnych topików,ale same wiecie,że jest ich mnóstwo,wolałam założyć swój ;) jak się domyslacie,chcę prosić Was o pomoc apropos Harmonetu. Właśnie czekam na okres,żeby zacząć go brać ;) i moje pytanko jest takie : jeśli dostanę okres w niedzielę,mam wziąć tablektę z "niedzieli",która jest w tym miejscu : ... właściwie chce się tylko upewić, bo jak wiecie, na dole, pod tym pierwszym "pon" też jest niedziela..ale wydaje mi się,że powinnam zacząć od tej "niedz",którą napisałam dużą literą. Dobrze myślę?

bardzo dobrze myślisz.....nie martw się niczym.....antykoncepcja hormonalna jest po to, by mieć komfort psychiczny:)

Gość prawie_A
dziewczyny a czy mozna na jeden miesiac zastapic harmonet cilestem? mam akurat paczke w domu...nie chce mi sie isc do gina po recepte na harmonet...

Gość Aira
dzięki ;) tak się zastanawiałam,bo jeśli rzeczywiście zacznę od "NIEDZ", to potem bede musiała wykończyć te tabletki,które są przed polem z "NIEDZ"- i to przypadnie na końcówkę brania w danym miesiącu,a w opak jest na początku :P dlatego tak mi się zamieszało w głowie ;) aha, i jeszcze jedno, bo nie mogę się doczytać w ulotce- czy jestem już zabezpieczona od pierwszej tabletki?

Gość Aira
aha, widzę teraz,że troche mi zjadło pierwszego posta :P miało być : < pon > < wt > < sob > etc

Gość Aira
3 dni to nie ma problemu ;) mogę czekać nawet tydzień :P powiedz mi,jak Ty znosisz H.? bo jak się z chłopakiem wczytaliśmy w ulotkę,to się biedak przestraszył :P wiesz, szczególnie dużo uwagi poświęcił bólom głowy, nietolerancji szkieł kontaktowych i tak dalej ;) innymi słowy- skutki niepożądane..

ja miałam mdłości, spadek libido.....dlatego w ogole przestałam brać pigułki....poza tym w przyszlym roku chce zajsc w ciaze......ale ja biore od 10 lat różne pigułki.....więc moze dlatego.....Skutki uboczne moga nie wystąpić:) zalezy od organizmu......uwazam hormony za najlepszy srodek antykoncepcyjny i gdyby nie ciaza, stosowałabym nadal:)

Gość ok.ok.
Nie ma znaczenie, którą tabletke wezmiesz. Wszystkie mają taki sam skład. Dni tyg są napisane, by ułatwić kontrolę i w razie "zaniku pamięci" doliczyć się brakujacych tabletek. Ja biorę jak popadnie, którą bliżej wystaje z portfela...

Gość Aira
ojoj...mam nadzieję,że u mnie czegoś takiego nie będzie..zazwyczaj moj organizm reaguje "książkowo" ;) co znaczy np, że cykle mam w większości 28dniowe ;) więc jak na ulotce napisali,ż zazwyczaj jest dobrze tolerowany, to mam nadzieję,że zareaguję dobrze :P powodzenia :) masz może juz wybrane jakieś imię? :) co do koleżanki,która się pytała o cilest- nie wypowiem się, bo jeszcze się nie znam :P ale raczej nie ryzykowałabym..

Gość Aira
ok.ok --> to też metoda ;) w sumie też się nad tym zastanawiałam /jednakowy skład /, ale jak tak, to nie będę się martwić,że zostały mi na początku,jeśli okres przyjdzie w neidzielę :P

mam :) dla dziewczynki Maja :) ale chciałabym najpierw chłopca....a tu z narzeczonym mamy podzielone zdania ;) jesli chodzi o imie...wiec.....jeszcze mam czas;)

Gość ok.ok.
Masz 3 nd do wyboru:) Ja mam harmonet w listku, koleżanka miała w "slimaczku", takze dla mnie bezznaczenia jak się ułożą. Powodzenia

Gość Aira
ładne :) też kiedyś tak chciałam mieć na imię :D a ja mam zdaje się w takim kartoniku- blisterku, i się tak układają : ............................................ . . ............................................ tych kropeczek z boku oczywiście więcej, poziomo mniej :P ot,taki schemacik ;)

Gość Aira
kropeczki pionowe są z prawej strony,nie wiem czemu kafe dała je z lewej... uznajemy to za listek,czy ślimaczek ;)? a powiedzcie mi,przesuwała sobie któraś z Was okres? pytam,bo wakacje w perspektywie... :D

Gość prawie_A
a mozna zastapic je na miesiac cilestem ? nie mam czasu isc do lekarza w tym tygodniu :( a nie chce robic miesiaca przerwy...

Gość ok.ok.
Kiedyś nie zrobiłam przerwy i brałam dwa opakowania pod rząd, ale nie harmonetu... Wówczas w dniach, w których wystąpiłby okres miałam silne bóle, mdłości i zawroty głowy... Później już się bałam powtórzyć taki manewr bo mniej uciążliwy jest okres niż takie dolegliwości. Koleżanki jednak często praktyjują dwa opakowania pod rząd i nic im nie dolega, więc sprawa indywidualna...

Gość Aira
aha,dzięki :) spróbuję wybrać turnus w "odpowiednim terminie" ;),ale jakby się -tfu- nie udało,to chyba spróbuję ;)

Gość prawie_A
jezu czy moze ktos z laski swojej odpowiedziec mi na pytanie...

Gość ok.ok.
Nie wiem czy można tak sobie mieszać. Wydaje mi się, że nie. Nowe opakowanie musiałabyć zacząć bez przerwy w związku z tym nie miałabyć okresu między harmonetem i cilestem i później znowu między cilestem a harmonetem. Wiec nie wiem czy tak można. Ja bym się bała zaryzykowac, ale reakcja to kwestia indywidualna

Gość prawie_A
teraz i tak nie bede robic przerwy w tabletkach bo nie chce miec okresu,ale przesuwac tak 2 razy pod rzad to nie dobrze... dzieki za odpowiedz :)

Gość Aira
hej, to znowu ja ;) otóż wczoraj wieczorem pojawiło się plamienie, które u mnie jest początkiem okresu :P zażyłam więc pierwszą tabletkę :D , oczywiscie tę z "czw" :D, ale zastanawiam się czy na pewno dobre zrobiłam...na 90% myslę,że tak, bo okres zawsze mi się tak zaczyna i zawsze uznaję to za pierwszy dzień cyklu..ale co jesli zażyłam w ostatnim dniu "starego cyklu"? to tylko hipotetyczne pytanie :P

Gość Aira
proszę, upewnijcie mnie...

Gość Aira
nie mówcie,że nikogo nie ma na forum :P