Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona i ciekawa

7miesięczniak nie siada, martwić się?

Polecane posty

mam prawie 7 miesiecznego syna zaczyna raczkować ale nie chce w ogóle siadać.Czy to źle? ??? prosze odpowiedzcie.

Gość mama Eryka
mój niedługo konczy 8 miesiąc i nie raczkuje ani nie siada. Nie masz się czym martwić

Gość kifiiii
7 miesiecy to juz powinien sam siadac, a bylas z nim u lekarza? radze pojsc sprawdzic, tak dla walsnego spokoju sumienia :) moj mial 6 mies jak zaczal sam sie podnosic do siadania 10 jak zaczal raczkowac, 11 sam chodzic

Gość mama Eryka
o ja czyli my też powinniśmy się niepokoić? on siedzi sam, ale nie usiądzie sam. Na nóżkach już stoi twardo, ale jeszcze nie chodzi.

Gość mama Eryka
jka w ksiązce czytałam, ze dziecko 9mies. zaczyna samo siadać

Gość kifiiii
nie jest wyznaczona granica kiedy kazde dziecko powinno samo usiasc moja kolezanka z innego forum musiala zglosic sie do lkekarza bo jej 10 miesieczny synek sam nie siadal i nie umial sie podniesc do siedzenia, za to chodzil juz moze nie jest to duzy problem, ale moze lekarz zaproponuje jakies latwie cwiczonko i bedzie po problemie :) a moze uzna ze wszystko jest ok, zawsze mozna pojsc i sie zapytac ;)

moj najpierw zaczal raczkowac a potem siadac. mysle ze nie masz powodow do zmartwien

Gość iza...
Niektore mamy myślą, ze jak Jej dziecko zaczelo siadac w wieku np.pol roku to kazde ktore tak nie robi juz zle lub gorzej rozwija sie od Jej dziecka.Nieprawda.Dziecko w wieku 7 m-cy nie musi siedziec.Moze np.w wieku 9m-cy jednoczesnie zaczac samo siedziec i wstawac!!A mamy ktore pisza ze jest na pewno cos nie tak niech spojrza obiektywnie na swoje szkraby i przyznają ze inne dzieci wyprzedzaja ich w czyms innym,chociazby sprawnoscia raczek , gaworzeniem, szybkoscia reakcji na bodziec i inne duperele.Czy to znaczy ze ich maluch roziwja sie gorzej? To nie wyscigi.Najlepiej zapytaj pediatry a nie sluchaj mądrosci z tego forum. Pozdrawiam

Gość mama Eryka
nasz pediatra w niczym nie widzi problemu, nawet jak problem jest. Jest to lekarz, gdzie chodzimy tylko na szczepienia, bo on nie badając mówi, ze wszystko jest dobrze. Wolałabym sie udać do specjalisty, ale nie wiem jakiego?

Gość mama Eryka
iza uspokoiłaś mnie :)

Gość iza...
Ciesze sie ze Cie uspokoilam:)Jednak zapisz sie gdzies do neurologa.Uspokoisz sie.Mojej kolezanki synek rozwija sie prawidlowo i zaczla siedziec i jednoczesnie podciagac sie do stania w wieku 9m-cy.Jest wszystko dobrze i dziecko jest zdrowe!!moja corka ma 6.5 m-ca i w sumie sama nie podciaga sie do siedzenia ale jak ja sie posadzi to siedzi sama.wiesz, zapytaj jeszcze swojej mamy,tesciowej jak to bylo z Tobą, męzem.Czytając ksiazki o rozwoju dziecka w wieku 7m-cy nigdzie nie wyczytalalam ze brzdąc musi sam podciagac sie do siadania i super siedzeic.Co do pediatry to rozumiem Cie.Mam podobnie.chodze na szczepienia i zawsze wszystko jest super druper.Wolalabym zeby uwazniej przygladano sie mojemu dziecku,ale moze przesadzam i naprawde jest wszystko tak ekstra.Zycze zdrowka dla dzidzi:)

ja pytłam naszego pediatry i lekarza w szpitalu jeszcze jak synek chorował oboje twierdzą iż nie ma co sie martwić. Martwić można sie zacząć jak bedzie miał 10 mcy i nie bedzie tego robił.

własnie oglądałam w telewizji program o rozwoju dzieci i mówione było wyraxnie, że niemowlak zaczyna siadać zwykle między 6 a 10 miesiącem życia. więc nie musisz się tym martwić :)

Gość iza...
Sama widzisz!!!!Nie ulegaj presji otoczenia!!!Lekarze zapewniają Cie, ze dziecko jest zdrowe, nie szukaj dziury w calym.Jestem pewna ze w jakis innych czynnosciach wyprzedza swoich rowiesnikow.Akurat siadanie czy chodzenie jest bardziej spektakularne niz jak wyzej napisalam ladne gaworzenie,bystre spojrzenie, i tym podobne.Głowa do gory i nie zamartwiaj sie niepotrzebnie i nie przejmuj niezbyt mądrymi osobami,ktore dają Ci do zrozumienia ze cos nie tak.Jezeli to nie lekarz to nie ma powodow do zmartwnienia, w koncu mowa to o 7 m-czny brzdącu!:)