Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość freskam

Jakie jezyki warto znac mieszkajac w UK?

Polecane posty

Gość freskam

Oprocz angielskiego oczywiscie:) Chodzi mi o trzy jezyki: wloski, hiszpanski, francuski. Czy znajac ktorys z tych jezykow znajde latwiej prace?

Gość nie sadze
pelno tu nativow

Gość freskam
No jasne, w takim razie najlpiej nic nie robic, bo przeciez jest tu takze pelno Brytyjczykow, wiec pewnie Polaka tez nie zatrudnia.

Gość nie no nie no
Moja drogą jak znasz dobrze angielski i jesteś dobrze wykształcona to Cię wszędzie przyjmą ... Ja pracuję w biurze z kilkoma kolezankami ... Wyobraź sobie, że oprócz nas i kierownika (który jest Anglikiem) ... nikt nie ma wykształcenia wyższego ... Dlatego Brytyjczycy się nas boją :) Nie chcę im się uczyć :P a my im podwyższamy tylko poziom :D

Gość awefaewfgqag
bo tutaj nie zwraca sie az takiej uwagi na wyksztalcenie,to ze ktos nie ma studiow nie oznacza ze jest gorszy,w wielu przypadkach zna sie 100 razy lepiej na swoim fachu,zaczynajac preace w wieku 17 lat ma juz teraz ogromne doswiadzcenie a taki mgr w wieku 24 l oprocz dyplomu nei ma nic.I boja sie nas? zawyzyamy poziom? Harowanei po godzinach to nie zawyzanie poziomu to glupota

Gość nie sadze
nie pisze tego zlosliwie, taki po prostu jest fakt, watpie zeby szukali Polki z francuskim, raczej poszukaja Francuzki z dobrym angielskim.

http://www.reed.co.uk/multilingual/ tutaj mozesz sprawdzic jaka prace dostaniesz ze znajomoscia poszczegolnych jezykow. mam kolege Anglika ktory jako jeden z niewielu znanych mi osob zna 3 jezyki obce, jednak nie uzywa zadnego z nich, chyba ze na wakacjach. wszystko zalezy od pracy jaka wykonujesz

Gość zaroweczka
Nie rozumiem, dlaczego w UK nie cenia ludzi ze znajomoscia jezykow obcych. Przeciez jest mnostwo firm miedzynarodowych i nie wierze, ze zatrudniaja na kazde stanowisko nativa.

Gość gkihadi
tak sie sklada, ze w firmach narodowych posluguje sie jezykiem angioelskim, pewnie dlatego

Gość gkihadi
tzn w firmach miedzynarod0wych :D

Gość co to jest......
UK?

Gość United Kingdom
czyli Zjednoczone Krolestwo (Wielkiej Brytanii oczywiscie)

Gość czy zjednoczone
krolestwo to jakis stan w anglii, czy jak to jest?

Gość o ranyyyyyyyyyyyyyyy
zjednoczone krolestwo - pelna nazwa zjednoczone krolestwo anglii, walii, szkocji i irlandii polnocnej nie uczylismy sie w szkole...szok jaka ignorancja

Gość i feel train to him
A ja uwazam, ze najwiekszy ignorant w Polsce ma 100x wieksza wiedze niz 90% Brytyjczykow. Wlochow, Hiszpanow, Amerykanow i innych krajow, takze sie tak nie szokuj.