Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aris_84

czy dostawić druga datę na obrączce?

Polecane posty

Gość aris_84

witam , mam kolejny problem, a moze tylko pytanie. biore slub 8 września (koscielny) i taka mam datę wygrawerowaną na obrączkach, ale za niedlugo biorę ślub cywilny, i teraz pytanie czy mam dostawiac drugą datę na obrączce? czy po prostu miec tylko ta jedna ze slubu kościelnego? mial juz ktoś taki przypadek? prosze o podpowiedź

Gość a po co Ci data ze ślubu
cywinego? Nie wystarczy data ślubu kościelnego?

Gość komputer klasy dość dobrej
dopiszcie jeszcze datę zaręczyn i pierwszego razu i będzie komplet :D

Gość waga łazienkowa
zostaw te pierwszą date , po co tak zdziwiać mieszkasz za granicą?

Gość nbnbnbnbnb
po co ci az 2 sluby,nie wystarczy konkordatowy??

Gość mewira
a czemu nie konkordatowy??

Gość waga łazienkowa
może jeden robi z rodziną w ameryce, a drugi z rodziną w polsce, to jej sprawa, tak postanowiła, to tak jest dobrze

My wogole nie chcemy daty. bedziemy miec nasz cytat i nasze imiona.daty zbyt oklepane, zreszta nie chce miec 13 tki na obraczce ;p

Aris, ja brałam ślub cywilny w ubiegłym roku, a koscielny też biorę 8 września. Jeśli się zdecyduję na daty na obrączkach, to będą to tylko daty z kościelnego, bo jest on dla mnie ważniejszy....Choć prawdę mówiąc chyba jednak nic nie będę grawerować. Wygraweruj tą datę, która jest dla Ciebie ważniejsza, której rocznice będziesz obchodzić. Nie ma sensu grawerować dwóch dat :)

Gość aris_84
dzięki groszku, zauwazylam ze zawsze mogę na ciebie liczyć, bo zawsze poradzisz mi cos mądrego. chyba masz rację, zostawię tylko ta date z kościelnego, bo ten cywilny byl nie w planie, ale musi być bo potrzebny mi papier, ale za to 8 wrzesień (koscielny) to jest to na co czekalam cale życie, dzięki za rade

Gość może to się przyda
My najpierw braliśmy cywilny, zamówiliśmy obrączki razem z grawerem data ślubu i imię. Po kilku miesiącach ustaliśmy datę ślubu kościelnego i przed ślubem jubiler wygrawerował nam drugą datę. Mamy więc: data imię data. Ale jeśli w Twoim przypadku ten cywilny to czysta formalność, jak sama piszesz, nieplanowana wcześniej to pozostałabym na Twoim miejscu tylko przy dacie ślubu kościelnego :)

Gość aris_84
ok, dzięki, tak zrobie, pozdrawiam

Gość realnie az do bolu
no nie jestem zaskoczony data na obraczce cos takiego, czyz byscie przewidywali taki postep parkinsona czy cholera wie czego, zeby nie zapomniec, ja nie pamietam daty swoich urodzin bo i po co ale slubu, zapomiec data utraty wolnosci, karygodne

Gość dzizaaasssss
alez macie ludzie problemy.....................