Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga225

blade dziecko.

Polecane posty

Moj synej prawie zawsze przebywa na dworze,jest b.piekna pogoda a on nawet nienabral zadnego koloru,dziwie sie bardzo bo znajomych dzieci sa opalone a on blady.Zaznacze ze 3miesiace temu mial robione badania i mial za malo zelaza ,czy jedno z drugim ma cos wspolnego?moze powinnam zrobic ponownie badania? Wczoraj bylismy nad morzem ja spalona maz tez synek biegal na golasa posmarowany filtrem 50tka i nic ! dziwi mnie to.

Gość tak_tak_
jezeli ma anenie to bedzie sie trudniej opalal

Gość ale przeciez im wyzszy filtr
tym trudniej sie opalac:) to moze az 50 go nie smaruj tylko 20 albo cos podobnego

przeciez wsrod doroslych sa osoby ktore chocby siedzialy na sloncu calymi dniami to sie nie opalaja, mam taka kolezanke. lapie ja lekko na rozowo ale i tak to nastepnego dnia znika. taka karnacja. a ojciec dziecka, dziadkowie? wydaje mi sie ze to geny

to znaczy ze jak ma za malo zelaza to ma anemie? a czy jak sie to wyleczy to bedzie sie normalnie opalal? lekarz mi nic niemowil:( musze znienic lekarza bo nawet na kontrol niekazal przyjsc.tzn.badania kontrolne.

albo faktycznie to przez filtr, ale dzieci trzeba smarowac duzym. nastepnym razem nie smaruj mu jednej nozki to zobaczysz ;)

Ja się mogę niczym nie smarować a i tak mnie nie złapie. Byłam dwa miesiące w Meksyku w środku lata i jak wróciłam to byłam bledsza niż ludzie w Polsce :-D Nie ma się czym przejmować, a przy filtrze 50 to tym bardziej go nie złapie i dobrze, będzie zdrowszy.

dziadkowie ,tescie ze strony meza maja ladna cere ciemne oczy az prawie czarne wszyscy sie pieknie opalaja,sa szatynami,bladynami,niemaja czarych wlosow.Asyn jest do meza podobny jak dwie krople wody.

oj filtr jest od tego aby chronic przed słońcem a nie wabieniem go

ok dzieki. a mozecie mi napisac cos wiecej o tej anemi? albo podzucic mi jakas stronke ?

Gość tak_tak_
niedobor zelaza prowadzi do niedokrwistosci

a czym to grozi,sorry ale naprawde niejestem kumata w tych sprawach,lekarz powinien mi wytlumaczyc

Gość tak_tak_
wpisz niedokrwistosc to wyswietli ci sie wiecej informacij

Gość migiooo
TAKIE RZECZY TO DO LEKARZA BO TU KAŻDA CO INNEGO POWIE I BĘDZIESZ MIAŁA MĘTLIK W GŁOWIE

Gość tak_tak_
Niedokrwistość z niedoboru żelaza Występuje najczęściej u niemowląt między 6-18 miesiącem życia. Przyczyną niedoboru żelaza jest niedostateczne zaopatrzenie organizmu w ten pierwiastek przy zwiększonym jego zapotrzebowaniu

Gość tak_tak_
podawaj mu do jedzenia buraczki w roznej postaci

je ryby ,groszek,buraczki ,czerwone mieso,jajka,karmie go piersia(ma 17miesiecy) staram sie wzbogacic posilki zelazem

Gość tak_tak_
skontroluj czy nadal ma anenie

Gość dobra rada odpowiada
skoro trzy miesiace temu miał braki zelaza to ma je nadal przy nieodoborach sama dieta nie stracza trzeba podawac preparat zelaza i to długo--conajmniej pol roku ty lepiej zajmij sie poziomem jego mikroelementów niz tym ze on sie nie opala

Gość tak_tak_
jezeli ma niewielka anenie mozna ja wtrownac dieta moj organizm naprzyklad nie przyswaja zelaza w sztucznej postaci

obecnie mieszkam za granica,moja sytuacja wyglada tak ze pojechalam do polski zrobic mu badania okazalo sie ze ma niedobor zelaza i lekarz przepisala jedna buteleczke zelaza ,wystarczylo to na jakies 2i pol tyg, i nic wiecej mi niemowila,ze jakie badania kontrolne czycos takiego ,no i dieta.Tez mi sie wydawalo ze przepisala tego zelaza za malo.Za 2tyg jade do polski i zmienie lekarza porobie mu wszystkie badania, dopilnoje zeby bylo ok.

a tam gdzie jestes nie ma badan ani lekarzy?

ile miał tego zelaza?