Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puerta

ZAPALENIE UCHA W CZASIE KARMIENIA PIERSIA

Polecane posty

Gość puerta

zdarzylo sie komus? co stosowalyscie?

Gość dobra rada odpowiada
dicortineff

Gość puerta
to antybiotyk? na recepte?

Gość beeeznadziejny..
co prawda nie w czasie ciąży ale bez antybiotyku zaczęło się ślimaczyć,zrobiło się powikłanie grzybicze,wyłam z bólu:(..jedyna rada to antybiotyk i chwilowe odstawienie od piersi ale najlepiej poradzi lekarz......

Ja dostałam Otinum (bez recepty) i faktycznie na jakiś czas przeszło ale potem wróciło ze zdwojoną siłą masakra po prostu i wtedy już bez antybiotyku się nie obeszło ale lekarka przepisała mi taki bezpieczny w czasie karmienia i nie musiałam odstawiać dziecka (miałam zapalenie ucha zewnętrznego), w czasie ciąży przyplątało się zapalenie wewnętrznego i wtedy maść do ucha Betadine pomogła. Nie zwlekaj z wizytą u lekarza bo im zapalenie trwa dłużej tym bardziej rozległe są uszkodzenia, większa opuchlizna i trudniej leczyć. Poza tym nie stosuj sposobów typu geranium do ucha czy oleek kamforowy, mi się nieźle oberwało za takie babcice sposoby...

Gość dobra rada odpowiada
tak antybiotyk--krople do ucha na recepte otinum ani nie pomogało mi ani nie szkodziło po dicortineff-ie przeszło mi w mig

Gość maygirl83
..no a zapalenie ucha zewnętrznego w czasie wczesnej ciąży?? czy można leczyć kremem TRIDERM i DISCORTINEFFem w kroplach? bo na ulotce napisane , że można zastosować, gdy zdrowie pacjentki przewyższa zagrożenie dla dziecka. Pytałam się laryngologów - to można je stosować. No ALE JA MAM OBAWY. Najchętniej bym nic nie brała i nie stosowała, ale jest taki niesamowicie ostry ból, że można zwariować. No i trzeba zapalenie wyleczyć przecież. Co kurcze robić? ja jestem obecnie w 11 tyg ciąży ?(czyli to już 3 miesiac) proszę o odpowiedzi. Miał ktoś podobnie?

Gość Kladia
słonko 1335 a jaki antybiotyk dostałaś od lekarza na ucho jak karmiłaś? Ja mam teraz ten problem ale każdy laryngolog mi mówi że nie ma bezpiecznego dla dziecka i muszę je odstawić od piersi dom czasu zakończenia brania leku. Nie zaczęłam ich nawet brać bo nie chce odstawiać dzidzi od piersi. A może ktoś jeszcze zna jakiś antybiotyk?

Gość gośćEla
Ja na zapalenie ucha dostałam krople dicortinef a jak nie pomogą to czysta ampicilina doustnie. To wypisała mi lekarka rodzinna po konsultacji z pediatrą. Karmie piersią synek ma 3 mieś. oprócz tego probiotyki dla synka.