Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cvcvcv

BLAGAM O POMOC ..MAM NIETYPOWY PROBLEM.MAM CZERWONE KROPECZKI NA RĘKACH...

Polecane posty

Gość cvcvcv

mam jej juz kilka lat i nie wiem od czego ..poprostu pojawily sie i jest pelniusienko na rekach i ramionach ..czerwone milimetrowe kropeczki ..co to moze byc..to nie pieprzyki bo są czerwoniutkie..moze ktos wie co ty oza choroba skory albo co??

Gość bibibibi
a swedzi cie to czy cos? w ogole jaka masz karnacje? caly czas je masz czy wychodza od czasu do czasu?

Gość to jest uczulenie na slonce
nic z tym nie rob, niczym nie smaruj, po prostu unikaj slonca

Gość cvcvcv
no ale ja to mma killka lat juz:( nie opalam sie wcale juz i mam jasna karnacje :( a kropki jak byly tak są ..

Gość bibibibi
ta ale czy te kropki od kilku lat wyskakuja ci okresowo? przyuwaz to czy moze wyskakuja ci na lato czy jak-moze masz jakies uczulenie i trzeba by sie przejsc do alergologa?

Gość jak kilka lat
to może do dermatologa marsz????

Gość cvcvcv
to nie swedzi ani nic ..poprostu jest:(

Gość propozycja taka
może byc to rogowacenie mieszkowe. Latem dzięki słońcu zazwyczaj staje sie mniej widoczne lub nawet całkiem znika. Jest to choroba obecnie uważana za nieuleczalną.

Gość cvcvcv
nie wyskakuja okresowo raczej.wyskoczyly i juz zostaly:)

Gość cvcvcv
rogowACENIE MIESZKOW ?ALE TO NIE W MIEJSCUC WYRASTANIA WŁOSOW MAM NAWET TYLKO TAM GDZIE WŁOSOW NIE MA ALERGII NIE MAM RACZEJ.

Gość to może być zanieczyszczona
wątroba

Gość cvcvcv
TO SA PLASKIE KROPECZKI I NIC WIECEJ .ROGOWACENIE ODPADA NA BANK :(

Gość jhhjhjh
moze to naczynka popekane

Gość gadaj z taką...
Wokół mieszków włosowych pojawiają się grudki przymieszkowe, opatrzone czopem rogowym. Grudki sa rozsiane, grupują się, ale bez zlewania. Skóra pokryta hiperkeratotycznymi grudkami jest sucha i szorstka, sprawia wrażenie tarki, przypomina trwałą "gęsią skórkę". Najczęściej występuje na wyprostnych częściach kończyn, gdy zajmuje twarz dotyczy zwykle okolicy brwi i wystepuje razem z zaczerwienieniem twarzy (keratosis rubra pilaris faciei, ulerythema ophryogenes). Objawy czesto mają mniejsze nasilenie latem. Chorobie nie towarzyszą żadne objawy podmiotowe.

Gość ja też to mam
w sumie zgodziłabym się co do tej wątroby, gdyby nie fakt, że mam to niemalże od dziecka, mam tego dość sporo, tylko na ramionach

przeciez wloski masz na calym ciele. :) ale nie wiem co to moze byc. ja mialam uczulenie na slonce i wode jak bylam mala ale to byly grube wielkie czerwone plamy.

Gość ja też to mam
to od żadnych mieszków, to wcale nie występuje przy włoskach, po prostu na skórze

Gość jezus co za tępota
mieszki włosowe są na całym ciele, nie tylko tam gdzie rosną włosy :D rogowacenie mieszkowe najczęściej wystepuje na kończynach, szczególnie na ramionach i/lub przedramionach, czasem tez na udach lub nawet na twarzy

Gość MAM TO TAK SAMOOO
jakis czas temu zauwazylam na moim ciele maluskie, czerwone kropeczki. nie sa one wypukle, nie swedza, nie bola, nic. pierwsze pojawily sie jakis 2 miesiace temu na dloni. teraz mam kilka nowych na przedramieniu, szyi, obojczyku i lopatce. czy ktos moze wie co to jest ? zaczynam sie tym martwic, bo one nie znikaja.

Gość fgfgf
to smiutenko mam i nie wiem xco to.

Gość LOLODZÓLO
To są tzw. naczyniaki gwiaździste, najczęściej od niedomagań wątroby, układu krążenia. Likwiduje się je poprzez zamrażanie, elektrokoagulację, laserem itp. To defekt tylko kosmetyczny, niegroźny.

Gość ja mam 75 pod a 100 w biuscie
jak to?ja tez to mam cholera:(niedomagaia watroby:(??