Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghdhdchfhn

Jestem w rozterce, zawieszona w próżni...

Polecane posty

Gość ghdhdchfhn

Mam nietypowy problem, mam nadzieje, że są osoby które go podzielają :/ Nie wiem czy jestem wartościową osobą,Tzn. nie wiem jak sama mam to ocenić. Wiem, że każdy z nas jest wyjątkowy na swój sposób ale czy wartościowy, tego nie wiem. Wiem też, że człowiek znający siebie i "wartość" (cokolwiek to jest) nie powinien mieć takich problemów bo brak mu pewności siebie, lub jest zakompleksiony. Ale ja tak naprawde to , nie wiem czy osoby z którymi mam do czynienia w życiu są ode mnie lepsze, czy to ja jestem w ich cieniu czy na odwrót. Dla rodziców zawsze jesteś najwspanialszy, dla chłopaka/ dziewczyny też. Nie jestem pewna czy zostanie zrozumiane to co tu napisałam mam tylko nadzieje ze choć w małym stopniu tak. Pozdrawiam

Ja tez nie wiem czy jestem wartosciowa.Albo mozna to ocenic przez pryzmat takich przyziemnych spraw jak szkola, praca, mieszkanie albo przez to jaki sie ma charakter i jakim sie jest dla drugiego czlowieka.

Gość komiksssssssss
po prostu...jezeli masz ludzi ktorych kochasz...przyjaciol, znajomych...to sama powinnas widziec jak cie tarktuja

Gość caitiri
Jeśli potrafisz sobie spojrzeć w oczy - to już jest dobrze. A co do reszty... Jakie to ma znaczenie jak się "plasujesz" w porównaniu z innymi? Tzn. jesteś jaka jesteś, dopóki ci to nie przeszkadza, dopóki nie masz przemożnej ochoty uciekać z własnego ciała to chyba wszystko jest w porządku, prawda? A jeśli nie, to moja rada jest taka: Przyjrzyj się sobie (nie innym!) i zastanów się, co ci się nie podoba - nie mówię tylko o wyglądzie, także o charakterze, o przeszłości, dokonaniach, marzeniach... A potem pracuj nad sobą, aż ci się uda tego pozbyć. Wtedy właśnie, kiedy sama siebie zaczniesz kreować, wtedy będziesz wiedziała jaka jest twoja wartość, bo będziesz wiedziała, ile cię pracy kosztowało stworzenie siebie takiej, żebyś mogła być z siebie dumna. Pozdrawiam. I życzę powodzenia.

Gość a ja tak...
jasne ze jestes wartosciowa, ale ty sama musisz o tym wiedziec a nie inni. pozdrawiam