Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...x...

Wypowiedzcie się co myślicie o tym wszystkim..

Polecane posty

Gość ...x...

Hejka. Chciałam opisać swój problem i prosić was o zdanie. Współzyję z moim chłopakiem prawie 1,5 roku. Zawsze się zabezpieczaliśmy gumką. Od 3 2 miesięcy nie zabezpieczamy się bo postanowiliśmy, że co ma być to będzie ale nie chcemy już z gumkami a tabletki w moim przypadku nie wchodzą w grę. Kochaliśmy się 7.06 to był mój 13 dzień. Było do końca. Chciałam spytać was czy duże są szanse, że zajdę w ciąże i po ilu dniach zrobić test po kochaniu się. Proszę o wasze opinie..

Gość szefowa prezesa
ja mysle, ze co ma byc to bedzie :D:D:D

Gość łoooooooooo

Gość gfjkakakka
Słowem, to się nazywa świadome macierzystwo (i ojcostwo). A jak juz dzisia przyjdzie na swiat, planujecie jakaś metodę anytkoncepcji, czy tez będzie co Bóg da? Nawet jak pójdzie w tuziny.

Gość ...x...
Co ma być to będzie tęz tak myślę, ale dlatego, że jestem młoda(19 lat) to wolałabym wiedzieć wcześnie o ewentualnej ciąży. Dlatego chciałam spytać kiedy należy zrobić test aby otrzymać wiarygodny wynik?

Najszybciej tydzień po stosunku, ale pewniej w dniu spodziewanej miesiączki.

Gość ...x...
Aha. Chciałam jeszcze dodać, że w tamtym miesiącu kochaliśmy się w 12 dniu cyklu i dzidzia się nie zrodziła. Mam miesiączki regularne i co 28 dni. więc jestem płodna w 12 dniu no a jak wcześniej napisałam dzidzi nie widać. Czy 13 dzień to większa szansa na dzidzię niż 12 dzień?

To nie jest tak,że zachodzi się w ciążę zawsze jaks ie kochasz w dni prawdopodobnie płodne.

Gość ...x...
No właśnie a mam jeszcze jedno pytanie. Bo jak czytam a wiele czytałam na ten temat. Czy podczas okresu kobieta może zajść w ciąże czy nie? Jak sądzicie?

Gość Marta1983
To że masz okres co 28 dni nie znaczy że wszystko z tobą jest w pożądku..

Gość ...x...
Jeśli mam okres co 28 dni to wiem i tak, że to nie oznacza, że wszytsko ze mną ok bądź z moim partnerem. Ale ja chciałam poznać wasze opinie co do tego jak myślicie ile procent jest szans, czy w 13 dniu zajdę w ciążę czy nie...

Sans w każdym cykklu na ciążę jest nie więcej niż 40% przy wszelkich sprzyjających wiatrach. Nie wiemy czy t Twoje dni płodne bo nawet gdyby założyć że i ten cykl będzie trwał 28 dni (warunek bezwzględny) to owulacja wystąpi między 12 a 16 dniem cyklu.Zdrowa para to również warunek bezwzględny.I teraz: Jeśli był wysoce płodny śluz a owu wystapiła 16 dc to szanse na ciążę są ale nie tak wysokie jak przy dobie przed owulacją czy tu po niej. Jeśli śluz wysoce płodny wystąpił na dzień dwa przed 16 dc to szanse jeszcze mniejsze. Jeśli owu wystąpiła w 13 dc to szanse max 40% i tak dalej, moża sobie wylicza i teoretyzować, bo cykl wcale nie musi mieć 28 dni - akurat ten może mieć 23 dni albo 35 dni. I wtedy szanse zerowe.

Test zrobić, gdy miesiączka nie wystąpi w terminie (czyli po 2 dniach od ostatniego krwawienia) - mimo wszystko może wyjść negatywny, więc wrazie konieczności (czyt, w razie nie wystąpienia krwawienia) - powtórzyć po tygodniu.

Gość ...x...
Zrobię tak. Poczekam. A szczerze możecie mi odpowiedzieć czy szanse w 13 dniu cyklu są duże na zajście w ciąże bo wg mnie duże bo ok. 14 dnia występuje owulacja u mnie jeśli mam 28 dniowy cykl.

Gość ...x...
No właśńie i tym zaczynam się martwić czy wszystko jest ze mną ok. Przeciez praktycznie tyle razy już mogła być dzidzia i nic. Jeśli teraz nic nie będzie to dla własnego spokoju chyba pójdę do lekarza.

Lekarz nic ci na to nie poradzi. ew. nieprawidłowości podejrzewa się po roku INTENSYWNYCH, bezowocnych starań.

Gość ...x...
rozumiem. no cóż to poczekam.a może będzie dzidziuś. Zobczymy. Pozdrawiam Cię i dziekuję. Dobranoc...

Gość juuuuuuuu
Witam was:( mam podobny problem.Kochalam sie z moim facetem w tez 13 dniu miesiaczki a moj cykl wynosi 28 ,29 dni a ostatni wynosil 27. Zakonczyl we mnie. ilu was mysli ze jestem w ciazy?:(