Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minkaa

nie no, mam 24 lata i cellulit

Polecane posty

Gość minkaa

czy to normalne? czy są tu jakies 24 latki z cellulitem czy tylko ja? czuje sie coraz bardziej staro:-( Myslalam , ze cellulit to dosiego kobiety w starszym wieku i te grubsze.

Gość ja mam niecałe
21 i jestem bardzo szczupła i też mam

Gość ce ll ul it
cellulit maja kobiety w roznym wieku, od nastolatek po pani epo 50 tce i to zarowno kobiety szczuple jak i grube nawet jesli uprawiaja sport to i tak moga go miec to taka "nasza uroda"

Gość Anika22
to kup sobei rozchwytywany inneov i jaki preparat z cynamonem na allegro kupuja lduzie hurtowo napewno zadziała to i to

Gość też_rozpaczacie
a ja mam 16 lat i cellulit i co mam powiedzieć??!

Gość J.Lo74
celulit nie nic wspolnego z wiekiem!zaleay od trybu zycia i diety!

Gość Panna DUmna
Ja mam 15 lat i cellulit (nie przesadzam! pomarszczona skóra na biodrach, zbędny tłuszcz- efekt obżarstwa i dojrzewania). To dla mnie większa tragedia niz dla ciebie.

Gość J.Lo74
to zacznij dbać o siebie!i nie czekaj na efekt działania magicznej herbatki z TV bo to działa tylko na ekranie tak samo z siebie!ale dbaj o kondycje fizyczna cwicz wybrane partie ciała uzywaj dobrych kosmetyków wraz z masażem ciała i popijaj te herbatki tylo wtedy zobaczysz efekty! ale nie bedzie to za tydzień lecz najszybciej po miesiącu lub dwóch! zycze wytrwałości a efekty beda!!!

Gość J.Lo74
i zmień diete tj. ogranicz pewne posiłki ale nie rezygnuj z nich zupełnie!

Gość też_rozpaczacie
co wy dziewczyny piszecie?? " J.Lo74 celulit nie nic wspolnego z wiekiem!zaleay od trybu zycia i diety!" nieprawda! mam książkę w domu, "sekretu urody poradnik dla leniwych"A. Naik i tam jest sporo oi cellulicie, więc jesli nie jesteś pewna tego, co piszesz, po prostu tego nie pisz, bo jakieś głupoty potem idą w świat! zacytuję fragment z książki: "Cellulitis Pod tą obco brzmiącą nazwą kryje się problem kosmetyczny nieobcy, niestety, ogromnej większości (około 85%) kobiet. Są to zmiany konsystencji skóry, których istotę najlepiej oddaje porównanie do "skórki pomarańczowej", umiejscowione zwłaszcza na udach i pośladkach. (...) Jest to po prostu tkanka tłuszczowa, której faktura wynika z braku testosteronu, męskiego hormonu płciowego. Dlatego Dlatego ta przypadłość praktycznie nie dotyczy mężczyzn, nawet mocno otyłych. Testosteron ma ogólne duże znaczenie dla skóry, ponieważ wzmacnia włókna kolagenowe, jej naturalne "rusztowanie", dzięki któremu zachowuje ona jędrność i sprężystość. Włókna kolagenowe spajają również komórki tkanki tłuszczowej i decydują o tym, czy nasza podściółka jest ponętnie "nabita", czy przeciwnie, nieestetycznie miękka i "rozlazła". Kobiety również wydzielają pewne ilości testosteronu, jednak gdy jego poziom zaczyna spadać, a jednocześnie produkcja kolagenu nie jest stymulowana aktywnością fizyczną, komórki tkanki tłuszczowej tracą swój okrągły kształt, stają się "kanciaste" i w efekcie ich kolejne warstwy układają się nierówno, z wybrzuszeniami i zagłębieniami. Tak właśnie w skrócie wygląda proces powstawania "skórki pomarańczowej"." i w skrócie co autorka pisze o zwalczaniu cellulitu: "aktywność fizyczna Jest to zdecydowanie najskuteczniejszy oręż w walce z cellulitis. Aktywność fizyczna utrzymuje grubość tkanki tłuszczowej na optymalnym poziomie, a jednocześnie ma ogromne znaczenie dla zachowania jędrności i sprężystości skóry. Za wszelką cenę wygospodaruj 30-40 min trzy lub cztery razy w tygodniu na gimnastykę czy inny rodzaj sportu. Podziel ten czas na aktywność fizyczną pobudzającą układ sercowo-naczyniowy, taką jak marszobieg, jogging czy jazda na rowerze, oraz ćwiczenia siłowe, na przykład podnoszenie ciężarów. Pomyśl o ćwiczeniach (...) Pomyśl o ćwiczeniach ukierunkowanych na pośladkach, takich jak: Pozycja szermierza: jest to najskuteczniejsze ćwiczenie wzmacniające i skracające mięśnie ud i pośladków. Stań na lekko rozchylonych stopach, wciągnij brzuch i zrób duży krok do przodu (tak jak w szermierce). Zanim twoja stopa dotknie ziemi, zegnij przednie kolano w taki sposób, żeby twoje biodra znalazły się pośrodku między dwiema stopami, a tylne kolano pozostało wyprostowane, po czym wróć do pozycji wyjściowej. Wykonuj trzy serie po 15-20 takich ćwiczeń dziennie, na zmianę z jedną i drugą nogą. Siadanie w powietrzu: znakomite ćwiczenie ujędrniające pośladki. Stań w rozkroku nieco większym ni ż odległość między twoimi barkami. Wciągnij brzuch i wyprostuj plecy. Utrzymując kolana w jednej linii z palcami stóp, wykonaj półprzysiad, jakbyś siadała na krześle. Wytrzymaj chwilę w takiej pozycji. Powoli powróć do pozycji wyjściowej, po czym powtórz. Wykonaj dwie serie po 15-20 ćwiczeń. Kopanie na klęczkach: Opuść się na "cztery łapy", wyprostuj plecy i wciągnij brzuch. Unieś jedno podudzie, zgięte w kolanie pod kątem 90 stopni, następnie opuść je tuż nas podłogę. Wykonaj 15-20 takich ruchów kopiących, po czym powtórz całą serię z drugim kolanem." Jest jeszcze tego sporo, wkrótce dopisze resztę, bo już mi sie nie chce stukać w tę klawiaturkę ;( acha... i jest tutaj jeszcze sporo o odżywianiu (częściej powinno się jeść ryby, co najmniej 2 razy w tygodniu, albo przyjmować suplementy np. tran. Kupić można tran w kapsułkach 120 sztuk 1 opakowanie jakieś 12 zł, ja tki mam :) ). Wieczorem, albo ewentualnie jutro dopiszę, czemu te ryby są takie ważne dla naszego cellulitu, co z masażami itd... a tak ogólnie to książkę bardzo polecam, bo jest super :) szkoda tylko, że ja sama nie mogę się pozbyć cellulitu, mimo że mam ją pod ręką :( tak trudno jest trzymać sumienność w ćwiczeniach, chociaż mimo wszytko biegam nieźle i jeżdżę na zawody :D....... w każdym bądź razie, to niesprawiedliwe, że taką aktywną i (bądź co bądź) szczupłą osobę jak ja też dopadł cellulit :(;(;(:(:(:(

Gość teraz wieku nie ma
dla cellulitu,maja go nawet 18letnie dziewczyny ,to jest wynik naszego odrzywiania i trybu życia,pozdrawiam

Gość też_rozpaczacie
ojojoj.... ale to miejsca zajęło :D up up :) up :D up:D

Gość J.Lo74
to ze u osob starszych (zwłaszcza u kobiet widać )celulit to każdy wie!wtedy bowiem zaburzona zostaje gospodarka hormonalna-przekwitanie. skóra traci swą elastyczność tez z wiekiem!ale jeśli dbasz o swoje cialo wlaściwie od wczesnej młodości masz mniejsze sznse ze będziesz miala widoczny tłuszczyk w postaci celulitu! teraz nawet bardzo młode dziewczyny posiadaja celulit i nie dlatego że są stare!

Gość J.Lo74
acha... i jest tutaj jeszcze sporo o odżywianiu (częściej powinno się jeść ryby, co najmniej 2 razy w tygodniu, albo przyjmować suplementy np. tran. Kupić można tran w kapsułkach 120 sztuk 1 opakowanie jakieś 12 zł, ja tki mam ). do też rozpaczacie tu tez piszesz o diecie a takż ruchu! to jak byś nie wiedziała to to jest zdrowy tryb życia!

Gość kakakak
To są głównie skłonności genetyczne. ja mam 40 lat i zero celilitu tudzież rozstępów. A byłam nieraz gruba.

Gość też_rozpaczacie
no nie do końca, przecież jeśli ktoś pali i pije, to jest to niezdrowy tryb życia. Mimo tego nie wszystkie palaczki i/ lub alkoholiczki mają cellulit :) rozumiem więc, że chodzi Ci o zdrowy tryb życia w sensie, żeby być aktywnym fizycznie i racjonalnie się odżywiać :) trzeba było tak od razu :)