Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

przeniesienie

RATUNKU! cholernie bol膮ce odciski!

Polecane posty

[08.06] 00:10 wyznaczona Na ma艂ych palcach u n贸g od strony wewn臋trznej tzn. drugiego palca! B贸l niesamowicty, ktos tak mia艂? Kto艣 si臋 zpozby艂 na zawsze i jakim sposobem??? z g贸ry dzi臋ki za wpisy [08.06] 00:13 jest w aptece taki plyn na odciski, nie pamietam nazwy musialabys zapytac farmaceuty. Nanosi sie go malym pedzelkiem kilkakrotnie w ciagu dnia, a po jakims czasie odcisk sam odpada. [08.06] 00:16 wyznaczona acerin mo偶e? stosowa艂am. Odpada tylko z wierzchu, a rdze艅 dalej siedzi i odrasta [08.06] 00:20 jest w aptece taki plyn na kurcze, nazwy zupelnie sobie nie przypominam, bo to znajoma kiedys stosowala i jej pomogl. Jutro zapytam o nazwe, jak mi powie, to Ci tu napisze. Moze to byl ten acerin? A nie probowalas z tym u internisty? Moze zna jakies skutecne sposoby? [08.06] 00:22 wyznaczona bylam nawet u dermatologa i wlasnie mam ten acerin tylko, dzieki za odzew [08.06] 00:24 a ja kocham to forum Nie ma sprawy. Niestety, nie znam zadnego innego sposobu. [08.06] 00:25 jest w aptece taki plyn na Kurde! To ja wyzej. [08.06] 00:27 yagon po pierwsze nie mozesz chodzic w tych samych butach od ktorych masz odciski.Jezeli je zmienisz-po jakims czasie powinny wyschnac troche,a pozniej wytnij malymi nozyczkami.Odcisk to taki stozek skierowany wierzcholkiem w dol,w glab palca. Musisz wydlubac,lub wyciac ten caly stozek. Mozemy pogadac na rozne tematy,ale uzywajac argumentow popartych faktami Mam czasem zbyt kasliwy jezyk.Wybaczcie mi,ale to z powodu hipokryzji i kilku innych rzeczy... [08.06] 01:22 wyznaczona kurcze, ale ja mam duzo butk贸w i nie mam poj臋cia, kt贸re mnie nabawi艂y tego bolacego piekie艂ka... wyd艂uba膰? podobno sam powinien wyj艣膰 niby z膮b u dentysty [08.06] 01:34 yagon tak-dokladnie tak-wyjdzie sam,ale warunek:inne buty.Mozesz mu pomoc wydlubujac go. Mozemy pogadac na rozne tematy,ale uzywajac argumentow popartych faktami Mam czasem zbyt kasliwy jezyk.Wybaczcie mi,ale to z powodu hipokryzji i kilku innych rzeczy... [11.06] 21:42 cierpi膮ca.................... mam to samo! w dodatku si臋 \"o偶eni艂y\", bo na s膮siednich palcach, w miejscu, gdzie dotyka艂y sie odciskiem ma艂ych palc贸w - wyhodowa艂y si臋 kolejne !!!!!!! Szok! a to przecie偶 lato! i na dodatek nie do ko艅ca orungal wyleczy艂 mi grzybice paznokci. R A T U N K U !!!!!!! pracuje w艣r贸d VIP-贸w !!!!! [11.06] 21:44 cierpi膮ca.................... auuuuuuuu

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wyznaczona
kojejny raz po wielokrotnym smarowaniu ACERINEM odciski uda艂o si臋 oderwa膰, niestety, korzenie zosta艂y w palcach. Ale p贸ki co - par臋 dni ulgi..... pozdrawiam wszystkich z odciskami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wgh
a na pi臋cie z boku to te偶 si臋 liczy jako odcisk z tym rdzeniem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samurajka 50
te偶 mam to 艣wi艅stwo co jaki艣 czas, ale teraz akurat nie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 duszytka
id藕 do chirurga skoro s膮 takie podwojne i nawrotowe to byle lek ich nie unicestwi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odci艣ni臋ta
ACERIN pomaga, tylko, 偶e czasem odcisk jest g艂臋bszy i usuni臋cie go wymaga wiecej zabieg贸w... Jak u偶ywa膰 p艂ynu - napisane jest na opakowaniu.. Trzeba regularnie smarowa膰 stop臋 p艂ynem i odrywa膰 martwy nask贸rek.. Potem zn贸w smarowa膰 - cho膰 boli to jednak warto.. M贸j odcisk by艂 bardzo bol膮cy a po 1,5-tygodniowej kuracji przesz艂o :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Luzak47
S膮 te偶 takie plastry (chinskie) znalaz艂em na allegro, a oto spos贸b u偶ycia: "Przy nagniotkach na stopie ( stan zaawansowany ) w miejscach na kt贸rych sie staje i w kt贸rych powsta艂y ju偶 korzenie - prosz臋 nalepia膰 kolejno 6 plastr贸w przez 6 kolejnych dni. Jesli np.w 4 dniu zaczyna w czasie chodzenia troch臋 szczypa膰, to oznacza ze lek ju偶 doszed艂 wsz臋dzie gdzie mia艂 doj艣膰 i nale偶y zaprzesta膰 nalepiania. Czeka膰 spokojnie - po 2-3 dniach sk贸ra o 艣rednicy 2-3 cm zacznie odchodzi膰. Lekko namoczy膰 stop臋 i delikatnie pr贸bowa膰 oderwa膰 to co ju偶 odesz艂o. Je艣li si臋 nie da, poczeka膰 jeszcze dzie艅. Po oderwaniu i wyj艣ciu korzenia posmarowa膰 fioletem ( gencjan膮 ). Je艣li korze艅 nie wyszed艂 do ko艅ca, odczeka膰 par臋 dni i ponownie nalepia膰 plastry. W miar臋 odrastania sk贸ry, koniec korzenia b臋dzie coraz p艂ycej i 艂atwiej go b臋dzie mo偶na wy艂uska膰."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 acerin uratowal
POLECAM Acerin - ok 8,50z艂 w aptece bez recepty. pal膮ce jak nie wiem ale od razu zasusza kurzajki ,nie trzeba czekac miesi膮c na dermatologa zeby podobn膮 rzecz zrobi艂- ciek艂ym azotem. tak samo boli i takie same efekty. geniusz ten kto wymysli艂 ten lek. po zasuszeniu na艂o偶y艂am tribiotic- dla z艂agodzenia b贸lu i szybkiego powrotu sk贸ry do stanu pierwotnego . jest dobrze :D Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaska82
Wiem co艣 o tym cz臋sto w lecie mam tak膮 awari臋 na nogach ze szok... na nagnioty i odciski tylko acerin ale delikatnie. W necie znalaz艂am fajny artuku艂 http://www.tipy.pl/artykul_796,jak-usunac-odciski-za-pomoca-plynu-acerin.html Plastry nic nie daj膮 tylko rozmi臋kczaj膮 ran臋. Natomiast lakier Acerin wysusza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wydlubac odcisk, ludzie chyba wam na te baniaki cos padlo. zmiana butow i koniec tematu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przez d艂ugi czas stosowa艂am plastry na odciski, ale to tylko pogarsza艂o m贸j stan. Proponuj臋 zg艂osi膰 si臋 do podologa w Centrum Stopy w Warszawie. Po wizycie odcisk zosta艂 ca艂kowicie usuni臋ty, a b贸l znikn膮艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najlepszym rozwi膮zaniem na odciski s膮 plastry. Ja u偶ywam plastr贸w Compeed. Ostatnio zamawia艂am je na stronie Apteki pod Smokiem, bo skusi艂a mnie niska cena.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polecam wszystkim kt贸rzy maj膮 problem z nagniotami .Sama mia艂am to paskudztwo na stopie i to w艂a艣nie ACERIN pom贸g艂 ,ale jest warunek systematycznie nanosi膰 najlepiej po k膮pieli . I po k艂opocie a by艂o ju偶 naprawd臋 偶le . Nawet my艣la艂am o wizycie u chirurga . Acerin jest rewelacyjny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maniaczkowa
Stosowa艂am r贸zne 艣rodki no ale s膮 te偶 takie odciski 偶e domowe sp[osoby si臋 chowaj膮...co podolog to podolog. Znajoma zaprowadzi艂a mnie do Gabinetu Zdrowej Stopy u nas w Warszawie- Sady 呕oliborskie. Przyjmuje tam podolog Pani Joanna Kowalewska. Zaradzi艂a moim odciskom, odt膮d regularnie jestem jej klientka jak trzeba zadba膰 o stopy http://zdrowe-stopy.waw.pl/

Udost臋pnij ten post