Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem od czego zacząć

Wiem od czego trzeba zacząć, żeby w Polsce było lepiej.

Polecane posty

Pierwsze, co trzeba zrobić, to zlikwidować instytucję IPN-u i spalić wszystkie akta. Po co to komu? To wprowadza tylko dodatkowe zamieszanie. Ludzie wzajemnie się oskarżają, sprawy toczą się latami, a sądy mają dużo roboty. Poza tym, w wyniku likwidacji IPN-u nie trzeba będzie płacić pensji zatrudnionym tam ludziom. Na pewno przyniosłoby to spore oszczędności

Nie rozumiem, po co to rozstrząsać - było, minęło. Był stan wojenny i każdy patrzył, żeby jakoś przetrwać. A po tylu latach to i tak prawdy się nie dojdzie.

\"Nie rozumiem, po co to rozstrząsać - było, minęło.\" No właśnie, wypuśćmy tez z więzień wszystkich, którzy siedzą dłużej niż 10 lat - po co ich tam przetrzymywać, po co rozpamiętywać ich zbrodnie - było mineło :-o

Gość opiekunka
nie chodzi o dojście prawdy, tylko o wałkowanie sprawy bez znaczenia, żeby odciągnąć naszą uwagę od tego co naprawdę wazne. A jest niewesoło.Zła sytuacja gospodarcza, polityczna, zacofanie, izolowanie Polski od swiata, bieda, bezrobocie, brak perspektyw dla wykształconej młodziezy...mozna tak jeszcze wymieniac długo.

opiekunka ---> nie najlepsza sytuacja gospodarcza w lwiej części wynika z rządzenia państwem przez tzw. \"układy\" w poprzednich władzach, których przedstawiciele i ich poplecznicy mają swoje teczki w IPN. Więc jak można mówić, że to sprawa bez znaczenia? :o Czesi lustrację zrobili na początku lat 90-tych - dzisiaj PKB per capita mają o połowę wyższy niż Polska!