Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monika017

Co oznacza?

Polecane posty

Gość
Nic złego, po okresie to normalne Zawsze mam kilka dni po

Gość z problemikiem
a ja po okresie mialam bialy sluz..i nie wiem co to znaczy ;/

Przeźroczysty ciągnący oznacza dni najwyższej płodności. ALE jego zanik wcale nie znacy, że owulacja na 100% się odbyła - to może potwierdzić tylko temperatura 9dla jasności - mierzona od początku cyklu, codziennie rano zaraz po przebudzeniu i przed wstaniem z łóżka, o stałej godzinie i nie później niż o 8mej).Bez tempki żadna pewność - po kilku dniach faza śluzowa może nawrócić i tak nawet kilka razy. Aż do wystąpienia faktycznej owulacji.

z prblemikiem -> to oznacza dni mniejszej płodności, czyli niepłodność przedowulacyjną (jeśli przed owulacją) lub niepodność poowulacyjną (jeśli po owulacji).

Gość z problemikiem
hmm no bylam po okresie.. 12 dni.. i widzialam biala wydzieline.. czy to oznacza ze to dni nieplodne?

To zależy, bo żeby to stwierdzić - musiałabyś sprawdzać codziennie a najlepiej kilka razy dziennie bo liczy się śluz bardziej płodny a może wystapić różny w ciągu dnia. W dodatku nie sprawdza sę śluzu do 24 h po stosunku (nie ma zanczenia, czy zabezpieczony - czy nie).

ngLKa moze Ty mi pomozesz? MiAlam okres 18kwietnia.przedluzyl sie strasznie i dostalam 29maja i teraz poprostu nie wiem keidy moge sie spodziewac?zeby pozniej nie bylo niespodzianki jakos mozesz to obliczyc?

Gość z problemikiem
czyli co.. wytlumaczylabys mi kiedy wystepuja dni plodne?

Monika:A jak długie masz cykle? Sprawdź sobie njkrótszy i najdłuższy cykl w ciągu ostatniego roku i nastaw się, że może trwać tyle ile dotychczas zaobserwowany, najdłuższy cykl. Potym czasie wykonaj test. Jeśli wyjdzie negatywny, odczekaj 10 dni i - jeśli miesiączka nie wystąpi - powtórz test - wtedy bez względu na wynik udaj się do lekarza.

Ale przeciez to nie o to chodzi nie jestem w ciazy przeciez. nie robie tego nigdy bez zabezpieczenia dosyc stresu.poprostu spoznial mi sie.najczesciej to mam cykle 33-34 dni.powodem byl chyba stres zwiazany ze szkola i jeszcze przemeczenie.

No więc skoro nie ma ryzyka ciąży, to przyczyną jak najbardziej może być stres aczkolwiek ciążę można wykluczyć na 100% tylko u tych, które nie współżyją, choć to bardziej odnośnie informacji niż straszenia, bo nie o straszenie mi chodzi. Pierwszym pytaniem ginekologa będzie bowiem: czy robiła Pani test ciążowy?. Warto będzie potrząsnąć głową na tak, żeby nie wyszło, że totalnie sprawę olewasz :)

ngLka powiem tak ze nie wspolzylam po tym spoznianiu sie okresu wiec to niemozliwe.ale ja nie o to sie pytalam poprostu mialam okres 18 kwietnia potem 29maja i teraz nie wiem ktorego moge sie go spodziewac czy normalnie 33 dni czy znow bedzie sie spoznial poprostu nie chce miec niespodzianki:/

Już napisałam. Spodziewaj się, że może wystąpić z takim samym opóźnieniem. Ale nie musi. Mogło to być jednorazowe przesunięcie (i wielce prawdopodobne, że tak się stało) ale pytasz o coś, czego nie da się przewidzieć. Niestety. Możliwość, że kolejny cykl się przedłuży - istnieje. Bo pogoda, bo cokolwiek innego. Teoretycznie u każdej z nas w każdym cyklu takie ryzyko istnieje.Warto jednak wiedzieć, że różnica między najkrótszym a najdłuższym cyklem - o ile występuje - wynosi mniej lub równo 10 dni - zalicza się do cykli regularnych i nie ma żadnych podstaw do strachu.