Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odkąd pamietam mam

czy skłonności do cellulitu mogą byc dziedziczne???

Polecane posty

Gość odkąd pamietam mam

odkąd pamiętam mam cellulit. jak tylko zaczelam zmieniac sie z dziewczynki w kobietę w okresie dojrzewania natychmiast pojawiły sie nierównosci na udach. dodam ze zawsze bylam szczupła. czy skłonnosci do cellulitu moga byc dziedziczne? moja matka ma go dokladnie w tym samym miejscu czyli po wewnętrznej stronie ud a mamy identyczne figury i w ogóle jestesmy bardzo do siebie podobne

Gość Biernatka
Tak skłonności do cellulitu jak i do rozstępów są dziedziczne

Gość odkąd pamietam mam
czy w takim razie da sie cos z tym zrobic?

Gość mdzlkfl
napewno w jakims stopniu mozna go zmiejszyc sa specjalne kremy i nawet tabletki mozesz tez szorowac te miejsca szorstka rekawica

Gość candy.floss
Tak, cellulit jest dziedziczny. Wiem, bo po pierwsze mam ten sam problem, po drugie sporo na ten temat czytałam. Ale też wiem, że dziedziczyny tylko skłonność do cellulitu. To, że go masz to też wynik twojego trybu życia. I to nieważne że jesteś szczupła. Bo ja też jestem (mam 170 cm, a ważę 52 kg)i też mam cellulit. Najwazniejsze to to, żeby poznać przyczyny cellulitu (tutaj jest dużo na ten temat http://cwiczenianacellulit.info.pl/2012/04/13/czynniki-wplywajace-na-powstawanie-cellulitu/) i zrobić wszystko, by go wyelimnować. Mnie pomaga jazda na rowerze oraz zmniejszenie ilości słodyczy. Mam nadzieję, że i wam to pomoże. Pozdrawiam

Gość a ja się nie zgadzam
Moja mama - szczupła sylwetka, super zgrabne nogi bez grama zbędnego tłuszczu, KILKA rozstępów po 2 ciążach. Ja - ciało nalane miło że jestem szczupła, masa rozstępów z okresu dojrzewania prawie wszędzie, cellulit. Moja siostra podobnie jak ja. I gdzie tu genetyka???