Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaoopp

pare pytan do warszawiaków

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaoopp

Po pierwsze-do kiedy jest czynny stadion Xlecia?Bo mieli chyba w czerwcu zamykac...I czy wiecie gdzie to zostanie przeniesione? I czy wjazd na palac kultury na ten taras widokowy jest platny?Jesli tak to ile?Sama z Wawy jestem a nie wiem :/

Taras jest płatny chyba jakieś 15 zł albo 20 zł. od osoby Stadion ma byc do końca września ale spokojnie będziesz tam mogła jeszcze zrobić świąteczne zakupy :)

normalny 20 zl ulgowy 15 zl zamiast pytac minimum wysilku http://www.pkin.pl/taras_widokowy/ stadion chca przeniesc na targowek, za laskiem brodnowskim, miedzy centrum handlowym targowek a M1 - a mialo tam powstac centrum basennowe - jedno z nowoczesniejszych w europie tak zadecydowal wojewoda warszawski ale gmina wystosowala protest wraz z podpisami mieszkancow wiec moze to zmienia

wiem bo sam ten protest podpisywałem Myślę że tam ich nie przeniosą Bardziej prawdopodobna jest Białołeka przy kanale żerańskim I tam mogliby sobie siedzieć

Gość 20 mg
o kurwa !!! Przepraszam, że tak oostro, ale jak mi przeniosą ten majdan na Targówek, to normalnie trupem padnę !!!! 😡 Co jeszcze ?? Nie dosć, że tam ma być obwodnica, kiedyś miała być spalarnia śmieci, to teraz jeszcze stadion !!! 😠 Wawiak, dobrze, że Ty prostestowałeś !

ja tez sie podpisalam nie wiem czy bedzie gdzie indziej. to sa tereny wojewody (podobnie jak w Białołęce), ale leza na terenie gmin wiec aby zrobic tam jakas inwestycje decyzje wydaje wojewoda ale za zgoda gminy. Bialoleka sie zgodzila, a targowek nie a wojewoda jednoosobowa decyzja zadecydowal, ze stadion bedzie na targowku. podono dlatego, ze na bialolece sa puste hale i tam mialo to byc przeniosione a kupcy chca miec budy a w hali a na targowku jest wielkie pole wiec mozna tam przeniesc budy

na bialece to bedzie oddalone od domow. chociaz na miejscu miejscowych tez bym tego nie chciala ale oby dalej od targowka to powinno byc gdzies za miastem - a najlepiej wogole

na tarasie widokowym mozesz sobie siedziec ile chcesz, najlepiej jest jak jest ciemno (ale to w zime bo teraz do 20 jest widno) jak dla mnie to ten taras to zadna rewelacja

Gość 20 mg
Wg mnie też najlepiej w ogóle, ale tak sie pewnie nie da. Każde miejsce będzie komuś przeszkadzać, ale czemu na Targówku 😭 😠 No ale zobaczymy jak to sie w końcu skończy. W ostateczności pożegnam sie z moją "dzielnią" ;-)

Taras PKiN to duza atrakcja miasta. Rocznie odwiedza go podobno 280 tyś ludzi. Myslę że warto się na niego wybrać bo wtedy można zobaczyć miadsto w całej okazałości. Oczywiście po zachodniej stronie stoją wieżowce które zasłaniają widok na Wole, ale tak czy inaczej nie ma podobnego tarasu w żadnym dużmy mieście w Polsce. A co do bazaru to popieram ideę przeniesienia go poza granice miasta. W Łlodzi tak funkcjonują to i w wawie tez mogą