Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bziuuuuuu

Co juz można podawać do jedzenia lub picia 4 miesięcznemu maluszkowi?

Polecane posty

Gość bziuuuuuu

no jabluszko napewno a co jeszcze??? podkreślam że maluch jest od urodzenia tylko na piersi.

Gość taka sobie jednaaa
Jeżeli jest tylko na piersi to nowe pokarmy wprowadza się po 6 m-cu.

Gość bziuuuuuu
no ale jabluszka juz troszke mozna nie??? a jakieś soczki czy coś w tym stylu? córcia nie była wcześniej niczym dopajana

Gość Ratujcie
I raczej nie powinnaś jej nadal dopajać ani dokarmiać.Twój pokarm w zupełności wystarczy jej do 6-go miesiaca zycia..

Gość anusia1912
Moj synek tez byl tylko na piersi. Lekarze twierdza ze jak sie karmi piersia to do 6 tylko to i nic wiecej.Moim zdanie to glupota!! Przeciez to jest maly czlowiek, gorac na dworze az sie ma dosc i co?? nie wolno dac dziecku pic, wody, jakiejs herbatki dla niemowlat bo co? Przeciez CHCE mu sie pic! Ja zaczelam dawac jabluszko po 4 miesiacu bylo ok,smakowalo bo cos innego nie tylko slodkie mleczko. Spotkalam sie z opinia alergologa, ze im wczesniej( byle nie przesadzic) tym lepiej. Jak za pozno pozniej moga czesciej wystapic gorsze nietolerancje pokarmowe.

Ja mojemu synkowi w 4 miesiącu podawałam herbatki z kopru włoskiego te herbatki są już zalecane od 1 m-ca życia oraz sok klarowany z jabłka gerbera i samo jebłuszko również

Gość na początku zacznij od piwa
potem może jakieś winko, koniak, a na końcu wódkę.

oczywiście soczek z jabłka na samym początku podaje się tylko kilka łyżeczek aby dziecko się przyzwyczaiło

Gość jusiek
jak jest tylko na piersi to lepiej nic nie dawaj tylko częsciej cyca od 5m-ca ewentualnie cos do picia,ale staraj się nic nie dawac. Zrobisz jak będziesz uważac za stosowne :-)

Gość kliknelam
ja karmilam tylko piersia do 6 miesiaca i nie podawalam nic poza tym

Gość justaaaaaaaaaaa
a co oprucz koperku i rumianku moge dac synkowi do picia???jest karmiony sztucznie 9 czerwca skonczyl dwa miesiace

ja do czwartego miesiąca oprocz rumianku , wody i herbatki nie dawałam nic- potem powoli kleik jabuszko itd. dotyczy dziecka butelkowego

Ja bym się takiemu maluszkowi nie odważyła dac soczku czy coś do jedzenia.Jak już w tych upałach to wode lub herbatke jeśli jest od 4 m.

Gość bziuuuuuu
dziewczyny chodzi głównie własnie o cos do picia bo planujemy w lipcu wyjazd nad morze i myśałam ze w te upały to mogłabym już coś dawać oprocz cysia :) dzięki za wypowiedzi poradze się jeszcze pediatry;)

Gość Ola&Maja
Ja mojej corce daje jeszcze sok z marchewki wlasnie skonczyla 4 miesiace, ale to tez z dwie lyzeczki a usmiech ma od ucha do ucha:-)

Gość latosia
Moj synek ma 4 miesiace i juz dostal na posmakowanie chudziutki rosołek z miąskiem i marchewką oczywiscie zmiksowałam miąsko i marchew i zajadał się w najlepsze...

Gość lila999
ja córeczce jak tylko skończyła 4 miesiąc zaczęłam dawać łyżeczkę jabłuszka bo miała problemy z załatwianiem się a po jabłuszku super, po dwóch tygodniach zaczęłam jej dawać 2 łyżeczki marchewki znowu po 2 tygodniach wprowadziłam dynię, brokuły też po 2 łyżeczki to już był 5 miesiąc i na wizycie u pediatry, lekarka mówiła, że jak już wprowadziłam te pokarmy i maluszkowi nic nie jest to mogę jej podawać zupki jarzynowe do 6 miesiąca.