Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Multiwitamina_

Premier z zegarkiem na PRAWEJ ręce ??

Polecane posty

Gość Multiwitamina_

czy mi sie tylko zdawalo ?? :|

Gość a to ma jakies znaczenie
??

Gość Multiwitamina_
no zegarek nosi się na LEWEJ , tak samo jak np widelec trzyma się lewą a nóż prawą... nie uczyli w domu, czy jak ?

Gość Zegarek na prawej ręce
ja nosiłam

Gość moze jest leworeczny
?

Gość kot go podrapał
i musiał zamaskować:P

Gość maly kociak
autorze, zes wymyslil, naprawde;/

Gość ja noszę na prawej z wygody
mam taką pracę,że często zerkam na zegarek i wolę to robić mając go na prawej ręce.Noszenie zegarka na prawej czy lewej dłoni nie ma nic wspólnego z tym co uczyli w domu

Magdooosia_85 --> ja jestem leworęczna i trzymam widelec w lewej ręce... :/ zresztą zegarek tez nosiłam na lewej, teraz w ogole go nie mam

co za paranoje - ja nosze na prawej - i to znaczy , że żle mnie wychowano ?

Nie wiem, ale chyba jest taka niepisana zasada...ja wynioslem z domu, ze nosi sie zegarek na lewej ;). Podobnie zreszta, jak z klamrami od paskow...kobietki nosza w ta strone, mezczyzni w ta ;).

ja noszę zegarek na lewej ręce bo tak mi wygodniej...a jestem praworęczna

Gość czyli ci co noszą
zegarek na prawej ręce są źle wychowani?

to wychodzi na to że jestem zle wychowana...a przesądził o tym zegarek :O:O p.s.o klamrze w pasku jeszcze nie słyszałam żeby mężczyzni nosili tak a kobiety tak...ja noszę tak jak jest mi \'\'po ręce\'\',żeby mi się wygodnie zapinało:P

Kto mowi o zlym wychowaniu? Mowie jedynie, ze tak sie przyjelo...nie ja to wymyslilem przeciez :)

no z drugiej strony to racja że niektóre rzeczy się \'\'przyjmują\'\' że musi być \'tak\' a nie \'tak\'...no ale po to są zasady żeby je łamać :P;)

Nie wiem, skad to sie wzielo. Wszedzie tlumacza to prawo- lub leworecznoscia. Ale to chyba ma jakies \"glebsze\" korzenie ;).

Gość bardzo prosteee
kiedyś zegarki się nakręcało,zauważ ,że można to zrobić prawą dłonią mając zegarek na lewej

jaja sobie robicie - jak żle się czuje jak mam zegarek na lewej ręce - ok są zasady do których wszyscy się stosujemy savoir - vivre, jestem człowiekiem i wyznaje zasade wszystko dla ludzi ale z głową - bez przesady nie lubie i tego nie zamierzam zmieniać ( meczyc się - bez sensu )

Gość przecież zegarek
nosi się na prawej ręce!!! Większość ludzi z wygody nosi na lewej, ja też, ale "powinno" sie nosić na prawej

Gość ale wstyyd
a teraz na tvnie w faktach mówili że Bushowi zegarek w Polsce ukradli- jak witał sie ztłumem

Gość może dlatego że miał go
na lewej ręce?

praworeczni na lewej, leworeczni na prawej(a kiedys nie szanowali praw \"mniejszosci\", wiec sie przyjelo ze na prawej)...tak sie utarlo. Gdyz tak, jak ktos napisal wyzej chodzi tutaj m.in. o nakrecanie zegarka, ktory to pokretlo ma po prawej stronie ;). Chociaz to chyba nie wszystko, jak dla mnie to zbyt blahy powod...oczywiscie chodzi tez o praktycznosc tego pomyslu, gdyz prawa reka jest caly czas wolna.

z klamrami pasków,guzikami w ubraniach to też nie jest kwestia lero/praworęczności.. Wywodzi się to z czasów,gdy kobietę ubierały służące.. i stąd zapięcia musiały być tak usytuowane,by można to było zrobić wygodnie stojąc przed osobą ubieraną.. No tak mniej więcej to jest :)

Bushowi buchnęli ;) zegarek w ALBANII... radzę uważniej oglądać wiadomosci :)

KaleidoStar - ja nie twierdzilem, ze to ma jakis zwiazek z -recznoscia ;). Hmm, dziwne tylko, ze jako facet poruszylem ten watek :P.

Gość kara.....
"no zegarek nosi się na LEWEJ , tak samo jak np widelec trzyma się lewą a nóż prawą... nie uczyli w domu, czy jak ?" Padłam. Czyli rodzice mieli mnie siłowo przestawiać na praworęczność, bo jestem leworęczna? A jeśli trzymam widelec w prawej ręce to jestem niewychowana... Dawno się tak nie uśmiałam.