Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przesylka na poczcie pomylka

przesylka na poczcie, pomylka,pomozcie

Polecane posty

witam chcialabym sie dowiedziec jednej rzeczy, chodzi o to ze dzis wysylalam przesykle priorytetowa polecona i na kopercie napisalam prawidlowe dane adresata i moje, a na tej karteczce malej "potwierdzenie nadania" pomylilam sie z adresatem i napisalam dane od kogos zupelnie innego, bo mialam wiele przesylek do nadania. w zwiazku z tym mam pytanie, czy przesylka dojdzie na adres podany na kopercie i czy te dane na tej karteczce sa tylko dla mnie, czy pani z poczty wpisuje je gdzies,np do komputera czy cos? czy przesylka czasem nie dojdzie pod ten niewlasciwy adres? bardzo prosze o szybka odpowiedz, bardzo to dla mnie wazne i z gory bardzo dziekuje

To zależy, jeżeli ktoś zauważy błąd to: albo zwróci jako przesyłkę z bledną zwrotką albo poprawi i dostarczy postman. I jeszcze jedno WAŻNE jest co za adres jest na kopercie a nie na potwierdzeniu, sam miałem takie przypadki, jako doręczyciel, gdy panie w sądzie (i nie tylko tam) jako nadawcę na zwrotce pisały odbiorcę listu, a jako odbiorcę przesyłki nadawcę listu lub na zwrotce nie było komu wysłać owe potwierdzenie. A co się z tym robi... długo pisać :D Tyle w tej sprawie :)

jesli to list polecony to nigdzie ich nie wpisuje wiec wszystko jest ok za wyjatkiem tego ze Oan powinna porownac te dane z tymi na kopercie:D

\"dowod nadania\"jest tylko dla Ciebie,w razie jak przesylka zaginie,mozesz zlozyc reklamacje. List napewno dojdzie,jesli napisalas dokladny adres adresata:-))

Gość potwierdzenie nadania
taka mała karteczka którą ty otrzymujesz??????????????????? hmmmm jesli na paczce napisałś wszystko ok to pewnie dojdzie ale babka powinna psrawdzić czy prawidłowo wypisałś to potwierdzenie...problem moze być jednynie w wypadku gdy paczka nie dojdzie bo wtedy nie bedziesz miała tego potwierdzenia tzn na ten adres

wlasnie chodzi o to ze babka z poczty nic nie pwiedziala, chyba nawet nie sprawdzila ze adresy nadawcy sa inne, mi sie wydaje ze powinno dojsc, bo koperta wazniejsza, tylko czy panie z poczty wpisuja moze te wszystkie dane do kompa?? bo one cos tam pisza jak sie oddaje list polecony/przesylke. oby doszlo, dzieki ci za odpowiedz:)

dzieki wam wszystkim, zasypaliscie mnie odpowiedziami, szybko dzialacie. i teraz wyszlo ze babki z poczty robia swoja robote na odpi..... sorki, ale musialam, no ale to u mnie na poczcie tak jest

NIGDZIE ich nie wpisuja jesli to list polecony.w wypadku paczki rowniez nei wpisuja danych tylko numer paczki. jak by na to nie patrzec to wszystko jest ok. pod warunikiem ze nie zginie.

Gość xxxyyyzzz
Zadzwoń po prostu na pocztę, podaj dane, wyjaśnij w czym problem i już!

Eh jeśli to polecony to znaczy tylko tyle że to przesyłka rejestrowana, czyli gdy złożysz reklamację (na dowolnej poczcie) to złożone pismo reklamacyjne wysyłane jest na tą konkretną pocztę skąd owa przesyłka wyszła i gdzie później poszła. Czyli innymi słowy łatwiej jest znaleźć coś w komputerze niż w tonach papierów, bo będzie wiadomo dokąd owa przesyłka doszła, gdyby np. zaginęła i kto za to odpowiada. A co do pani z okienka, to cóż czasem się zdarza nie sprawdzić czy potwierdzenie jest dobrze wypełnione, zwłaszcza że nie jest to tylko jedna przesyłka a takich przesyłek na jednej poczcie może być i pare set a nawet tysięcy nadanych podczas jednej odprawy, czyli do konkretnej godziny lub normalne przemęczenie pracą.

Eh jeśli to polecony to znaczy tylko tyle że to przesyłka rejestrowana, czyli gdy złożysz reklamację (na dowolnej poczcie) to złożone pismo reklamacyjne wysyłane jest na tą konkretną pocztę skąd owa przesyłka wyszła i gdzie później poszła. Czyli innymi słowy łatwiej jest znaleźć coś w komputerze niż w tonach papierów, bo będzie wiadomo dokąd owa przesyłka doszła, gdyby np. zaginęła i kto za to odpowiada. A co do pani z okienka, to cóż czasem się zdarza nie sprawdzić czy potwierdzenie jest dobrze wypełnione, zwłaszcza że nie jest to tylko jedna przesyłka a takich przesyłek na jednej poczcie może być i pare set a nawet tysięcy nadanych podczas jednej odprawy, czyli do konkretnej godziny lub normalne przemęczenie pracą.

ja mysle ze nie zginie, jeszcze mi sie to nie zdarzylo. dzieki za odpowiedzi:)