Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cal

Czy to jest dobre zabezpieczenie?

Polecane posty

Gość Cal

Jak sądzicie, czy kochajac sie wylacznie w dni nieplodne plus prezerwatywa ze srodkiem plemnikobojczym to jest wystarczajace zabezpieczenie ?(mam na mysli sporadyczne zblizenia, a nie seks przez caly miesiac) pozdr

Gość Mała 00
W takiej sytuacji na dzidziusia nie ma szans

Gość a to ja mam takie pytanko
prezerwatywa ze srodkiem plemnikobójczym? rezerwatywa + globulki co bardziej skuteczne? a co wyjdzie z połaczenia gumki ze srodkiem plemnik = globulki? stosował ktos? czy tego juz za ho ho?

Gość a to ja mam takie pytanko
tam miało byc " + " a nie "=" ;)

Gość Cal
piszac ten watek patrzylam na moje poprzednie cykle wiec wiedzialam kiedy byly dni nieplodne i wiedzialam kiedy sie kochalam mam cykle od 27-32 dni nigdy sie nie kocham przed 20 dniem cyklu

w dni płodne i ogólnie, mozesz się kochać prezerwatywa + globułka=99,97 % zabiezpieczenia... więc nie masz się czego bać, jak tak strsuję od prawie 2 lat i wszytko gra:)))) Pozdrawiam:)))

Czyli, podsumowując - nie wiesz kiedy masz niepłodne.Po pierwsze tego nie da się wyliczyć, bo cykl może się dowolnie przedłużyć bez konkretnej przyczyny (to owulacja się opóźnia bądź przyspiesza, liczba dni od owulacji do miesiączki jest względnie stała).Po drugie owulacja występuje na 12-16 dni przed miesiączką a niebezpiecznych dni jest trochę więcej (tj minimum 4-5 dni przed i 2-3 dni po) ale by stwierdzić które to dni - należy się obserwować (śluz, temperatura) bo bez tego wcale nie jest trudno się pomylić. Ból owulacyjny wskazuje wyłącznie na wzrost pęcherzyka a niekoniecznie na to, że pęka. Wzrost może zostać z różnych przyczyn zatrzymany i wznowiony nagle np po tygodniu. A wtedy to już po frytkach.Sprawa trzecia - prezerwatywa jest skuteczna, kiedy prawidowo stosowana - nie zsunie się i nie pęknie.

Gość Cal
Jasne ze nigdy sie nie da tego tak obliczyc WLASNIE DLATEGO zalozylam ten watek:):)

No tak, ale nie możesz wtedy brać pod uwagę kwesti \"kocham się z prezerwatywą I TYLKO W DNI NIEPłODNE\"

Gość Cal
wlasnie, daltego sie spytalam czy Wam sie to wydaje bezpieczne, gdybym miala 100% pewnosc ze to byly dni nieplodne to nawet bym prezerwatywy nie uzywala pozdrawiam:) ja "zakladalam" ze to byly dni nieplodne

Mnie się tam wydajeniezbyt bezpieczne (bałabym się, że pęknie, że się zsunie, jak dla mnie to za duży stres). Ktoś Ci dobrze napisał: Prezerwatywa + globulki (tylko sprawdź, czy możesz te bglobulki z lateksem stosować, bo nie wszystkie wolno).