kala19 0 Napisano Czerwiec 12, 2007 nie wiem od czego zaczac...otoz w wieku 16 lat poszlam do ginekologa i okazalo sie ze mam duzo pecherzykow na jajnikach..przy kazdje miesiaczce przyjezdzalo do mnie pogotowie,,i tak meczylam sie do 18 roku zycia,potem zaczelam brac tabletki yasmin...hmm niby rewelacja bo po nich sie nie tyje,,,tylko pytanie czemu teraz nie moge chudnac a przytylam przez 2 lata 22 kg?!!!!!! przez te pecherzyki moge byc nieplodna i dlatego dano mi mala dawke hormonu,by pobudzic jajeczkowanie ktorego nie mialam..czyli miesiaczki bezowulacyjne...nie wiem teraz co robic..chcialabym zgubic zbedne kg,ale przy tabletkach tego nie dokonam...a znowu boje si enieplodnosci...czy mam rzucic tabletki?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość powiedz mu Napisano Czerwiec 12, 2007 a co ci mówi lekarz? zastanów się co dla ciebie ważniejsze i wybierz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kala19 0 Napisano Czerwiec 12, 2007 najwazniejsze jest dziecko..zebym mogla je miec,tylko pytanie czy tabletki w tym pomoga??przytylam 22 kg..czuje sie potwornie,serce mi siada i kregoslup...nie wiem co robic... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość powiedz mu Napisano Czerwiec 12, 2007 ja rozumiem, dla mnie to dziwne że dziewczyny tak tyją po tabsach, ja akurat jeszcze schudłam niestety.. ale wiem że tak jest.. ale co mówi ci lekarz który prowadzi twoje leczenie? chyba jest zorientowany w temacie i powinien ci doradzić jakoś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kala19 0 Napisano Czerwiec 12, 2007 bylam jakies trzy miesiace temu u lekarza..zbadano mi hormany,mocz krew..niby ok..nic nie mowilam ze chce schudnac tylko powiedziala ze mam brac tabletki nadal.. poza tym dawno nie mialam robionego usg..moze trzeba zrobic..dodam ze tabletki zostaly mi przepisane bez zadnych badan... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość powiedz mu Napisano Czerwiec 12, 2007 ja tak samo dostałam tabsy (ale akurat żadnych medycznych wskazań nie było, po prostu antykonceopcja), oprócz normalnie badania gin i wywiadu. myślę ze powinnaś iść jeszczee raz do lekarza jesli masz wątpliwości, na pewno nie samowolnie odstawiać pigułki! tylko w porozumieniu z lekarzem. możesz sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agax Napisano Czerwiec 12, 2007 W tym że przytyłas jest trochę Twojej winy ,pamiętaj że z samych tabletek się nie tyje one tylko wzmagają apetyt a nad tym przecież można zapanowac .Jestem na tabsach 4 miesiąc apetyt mi się zwiększył strasznie na slodycze ,ale staram się nad tym panowac i jeszcze nie przytylam ani grama. Poprostu buzka na kłudke a tabst bierz nadal. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kala19 0 Napisano Czerwiec 12, 2007 zdaje sobie sprawe ze z mojej winy tez przytylam..ale przy tabletkach nie schudne..a chce schudnac... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co za bzdura... Napisano Czerwiec 13, 2007 ...ze ma graniczyc jedzenie. Jak ograniczysz, to tez nie schudniesz, bo organizm bedzie myslal, ze nadchodza ciezkie czasy i spowolni metabolizm. Dziewczyno, pedem do dobrego ginekologa i zmieniaj to w diably. Czy nie wiecie, ze otylosc zwieksza PCO (a Ty to masz) i utrudnia zajscie w ciaze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach