Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izka_26

pisanie zaproszen na wesele

Polecane posty

Gość izka_26

witajcie piszemy z narzeczonym zaproszenia, zastanawiamy sie and jedna rzecza otoz nasz przyjaciel ma dziewczyne od 9 miesiecy, poznalismy ja, widzilismy aj tylko raz, czy na zaproszeniu dla przyjaciela napisac zeby przyszedl z osoba towarzyszaca czy nalezy napisac imie i nazwisko jego dziewczyny:)pozdrawim i prosze o rady:)

Gość 24117
jeśli znacie imię i nazwisko to napiszcie, a jeśli nie to napiszcie "wraz z ukochaną" :)

Gość skoro tak
skoro praktycznie jej nie znacie to napiszcie ze z osoba towarzyszaca

Gość izka_26
a nie bedzie glupio anpisac z osoba towarzyszaca??bo w sumie zazwyczaj tak sie pisze nawet jesli ktos nie ma partnera ohhh sama nie wiem:)

Gość izka_26
????:)pomozcie kto mial wesele;)))))))))

Gość 24117
a nie mozesz kogoś spytać o jej imię i nazwisko?

Gość skoro tak
ja miałam wesele rok temu i tez miałam kilka takich sytuacji jak ty,tzn nie znałam tej drugiej połowki lub nie miałam pewnosci czy ten zwiazek to cos powaznego i pisalismy wtedy z osoba towarzyszaca,tak samo w przypadku gdy ktos nie miał pary

Gość izka_26
moge:) i tak bedzie lepiej zeby nikt sie nie obrazil itp. wypada raczej napsiac dla niej imienne zaproszenie prawda???

Gość izka_26
no mysmy poznali ta poloweczke i ten zwiazek jest na 99% powazny bo na 100% to nigdy nie wiadomo;)

Gość skoro tak
widze ze podjełas decyzje-wkoncu to od was zalezy

Gość izka_26
tak kurcze nie chcemy nikogo obrazic, a z drugiej strony nie wiem czy napisanie jej imienia i nazwiska jest konieczne, w ogole mam niezlego stresa przed tym slubem:)

Gość powiem tak
moj chlopak byl zaproszony na wesele a para mloda mnie nie znala. zapytali Go jak mam na imie bo potrzebowali tego do bilecikow na stolach. nie widze w tym nic nagannego

Gość uuugh
radziłabym napisać z osobą towarzyszącą dwa lata temu sama wypisywałam zaproszenia i w 2 przypadkach zdarzyło się że pary rozeszły sie do naszego ślubu...i jakoś tak głupio wyszło że oboje zrezygnowali z przyjscia. Powiedzieli że jeśli dostaliby z osoba towarzyszącą to przyszliby nawet z siostrami... jesli napiszesz z ukochaną to naprawde myśle że nikt sie nie obrazi

Gość izka_26
dzieki za rady

Gość marta_231
jeżlei tp jest Wasz przyjaciel znacie tą dziewczynę na 99 to poważny zwiazek myśle że będzie nietaktem pominiecie jej w zaproszeniu i nie wypaisnie jej imienia i nazwiska

Gość pf
a ja bym napisała z osobą towarzyszącą, w końcu 9 miesięcy to wcale nie tak długo..

widzeliscie ja raz czy dwa wiec nietaktu nie bedzie ....przynajmniej jak sie pokloca przed weselem przyjaciel moze przyjsc z kims innym ;)

Gość izka_26
tak, ale to jest bardzo malo prawdopodobne ze oni sie pokloca........on jest w neij zakochany na maxa.....naprawde

Gość izka_26
ona tez, wiesz ale to ejst tak ze jak sie pokloca co ejst bardzo malo prawdopodobne, to watpie ze on przyjdzie na to wesele..............

jestem pewien ze przyjacielowi jak i jego sympatii bedzie przyjemnie czytac takie zaproszenie jednak druga wymieniona forma bledem nie bedzie :)

ja mialam kilka takich osob ale zapraszalismy jako z osoba towarzyszaca,bo roznie to w zyciu bywa...ze jeszcze moga sie do wesela poklocic,,,a tego nie przewidzi...a jak prosilismy ich ,to po prostu wspomnielismy ze zrozumiale dla nas ze przyjdzie z ta osoba z ktora chodzi,bo taka mielismy na mysli...ale to mowilismy nasyzm dobrym znajomym,a nie ktorych widzimy raz na jakis czas..

Gość X_Z_X
zalezy ladnei jednak byloby napisac imie i nazwisko to milsza forma

Gość elka z felkaaa
a co Wam szkodzi zapytać się jak ma na nazwisko ta dziewczyna??imię chyba znacie

Gość kikaki
Doradzam imienne zaproszenie dziewczyny. W przeciwnym razie dziewczynie może być przykro. Znam to z własnego doświadczenia. Jakiś czas temu zostałam zaproszona jako osoba towarzysząca, choć jesteśmy parą od kilku lat. Nie wspominając o tym, że państwo młodzi znają mnie. Tłumaczyłam to sobie na dwa sposoby: - złośliwość - brak wychowania