Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchnia zawalona

farba poprzez mokrą szmate sie starła a jest cos jakby lakier na farbę?

Polecane posty

Gość kuchnia zawalona

Kupiłam wczoraj farbę strukturalną afekt piasku pustyni+ błękitny barwnik i wiem ze nalezy to zmieszac by powstał kolor. Tylko słyszałam ze jest cos takiego jak jakby bezbarwny lakier którym mozna taściane potem pomalowac by znów nie było tak ze jak mi sok poleje sie to zetre mokrą szmatą i dojde do tynku bo ta farba zostaje zmyta wodą. Aby tego uniknąc własnie są jakies bezbarwne lakiery i jak cos się poplami to scierką wytrzę i nie ma plam.Czy macie cos takiego?Tyle tych farb jest w Obi ze kompletnie nie wiem jakie są nowinki .Niechcę aby za kazdym razem jak sokiem pobrudze czy czyms to scierac szmatą gdyz ta mokra szmata scierami poprostu farbe i jest dupa:( chodzi o ścianęw kuchni.

Gość pf
a nie lepiej było kupić od razu farbę zmywalną?

Gość kuchnia zawalona
przeciez jak kupię farbę zmywalną to jak sama nazwa mówi ona się zmyje--------idiotka

Gość kuchnia zawalona
sama nie wiem jaką.nie kupie przeciez takiej jak kiedys lamperie.Mam nierówne sciany i dlatego mam strukturalną naniesioną i dlatego musze jakims lakierem bezbarwnym specjalnym pokryc sciane. myslałam ze ktos z was cos wie -jaki to lakier.

Gość pf
albo zapytaj na jakimś forum budowlanym np. murator

Gość kjaouio
farba zmywalna to taka z ktorej da sie zmyc plamy.

Gość to nie takkk
zmywalna nie oznacza tego, że sie zmyje, tylko, że można ją zmywać. Źle zinterpretowałaś.

Gość kuchnia zawalona
jakich fachowców?tam samych bezrobotnych z ulicy zatrudniają w tych castoramach czy OBI. ale odszukałam w necie camezul. To jest lakier transparentny.Mozna dodac brokatu który tez ma nazwe cos na Came brokat czy jakos tak. I nalezy farbe strukturalną połozyc i po 12 h naniesc lakier .Efekt metaliczny jak sie da srebry brokat.Przynajmniej bede mogła szmatka trzec brud bo bez lakieru to plamy mam zacieki z sokow, z brudu, ołówków.

Gość Ciotka dobra radaa
ja mam zmywalna farbe i jest do dupy to nie tak jak w reklamie ze przetrzesz i nic nie widac :O jak taka farbe wycierasz mokra szmatka to zostaje slad niestety :O zabulilam tylko za farbe 300zl i tyle :O