Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwracająca

prze zwrocie zakupionej rzeczy... pytanie

Polecane posty

Gość zwracająca

Słuchajcie, możecie powiedzieć mi jak to się odbywa. W przypadku zakupu jakiejś rzeczy w sklepie i płatności kartą, kwota ta automatycznie jest widoczna jako zdjęta na moim koncie, tzn. czeka na zaksięgowanie ale już ją widać w oczekujących. Dwa dni temu zwracałam spodnie do sklepu, jako że płaciłam kartą zwrot został sfinalizowany również moją kartą jako ZWROT -zł , minęły dwa dni a ja nadal zwróconej kwoty nie mam na koncie, nie wiem czy ekspedientka coś źle zrobiła czy tak to po prostu długo trwa. Kwoty tej nawet nie ma w oczekujących. Chyba dobrze się wszytko wyraziłam ;) Proszę o odpowiedź, może ktoś tu wie jak to się odbywa. :)

transmisje w banku odbywaja sie o róznych porach. Jeżeli np. oddałaś spodnie w piatek lub w łikend, to na zwrot kasy trzeba czekać nawet do 3 dni, to zależy od banku, jeżeli po 16:00 to również jest jeden lub dwa dni oczekiwania. Natomiast jeżeli oddałaś te spodnie przed godziną 12:00 w dzień powszedni to jeszcze tego samego dnia powinnaś mieć na koncie, ewentualnie nazajutrz rano (do 12:00) Jeżeli tak jak mówisz kwota jeszcze nie była przez bank zaksiegowana, to najpierw muszą ją zdjać i zaksiegować a potem dopiero zwrócić...a to też trwa. Ja bym poczekała jeszcze dzień dwa a potem dopiero zainteresowała się sprawa poważniej:)

Gość zwracająca
dzięki za odzew, poczekam jeszcze :) niestety zawsze tak jest że jak ściągają kasę z konta to ekspresowo, ale jak ma coś wpłynąć to nikomu się nie spieszy ;)